Formule 1

Eddie Jordan hint naar mogelijk motief voor Adrian Neweys Red Bull-vertrek

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2024 09:00

Eddie Jordan, manager van Adrian Newey, heeft gesuggereerd dat de F1-ontwerper 'van streek' was door ontwikkelingen bij Red Bull voordat hij besloot naar Aston Martin te gaan.

Adrian Newey bij Aston Martin


Newey kondigde eerder deze maand aan dat hij in 2025 bij Aston Martin aan de slag gaat als managing technical partner. Jordan, die de voorwaarden voor Neweys vertrek bij Red Bull onderhandelde, zei tegen de media:

"Misschien zag hij een jaar geleden iets dat hem van streek maakte, of een technische richting waar hij het niet mee eens was. Als je ziet wat er met Max Verstappen gebeurt, wie zegt dat er niet iets in de auto of het team was waar Adrian niet blij mee was?"

Jordans opmerkingen volgen op suggesties dat Newey bezwaar had tegen de ontwikkelingsrichting van Red Bull voor 2024 onder leiding van technisch directeur Pierre Waché.

Met Red Bulls dramatische terugval na een sterk seizoensbegin, distantieerde Newey zich onlangs van de problemen van het team. Hij zei niet te kunnen verklaren waarom het team 'minder competitief' is omdat hij 'niet betrokken' is.

Jordan voegde toe: "We weten hoe geweldig Max is, dus laten we niet onaardig zijn tegen het team, Max of Checo. Dat is waar Red Bull staat met die auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS