Formule 1

F1-analist Martin Brundle waarschuwt Norris: wees strenger tegen 'grenzen-verleggende' Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2024 07:29

Sky Sport F1-reporter Martin Brundle vindt dat Lando Norris moet stoppen met het "’uitrollen van de rode loper’ voor Max Verstappen na de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Lando Norris en Max Verstappen op COTA


Brundle: "Lando moet ophouden met het 'welkom heten' aan de binnenkant, want Max Verstappen heeft geen tweede uitnodiging nodig. Hij heeft niet eens een eerste uitnodiging nodig om aan de binnenkant te gaan als je een autobreedte ruimte laat."

De voormalig F1-coureur beschrijft Verstappen als een ‘straatjochie’ die hard racet en de regels tot het uiterste oprekt: "Hij speelt met de regels, hij speelt er hard mee en hij wint er goed mee en soms rekt hij de limiet op."

Over het latere incident waarbij Norris een tijdstraf kreeg, denkt Brundle dat Verstappen degene was die inhaalde en meer ruimte had moeten laten. Hij legt uit: "Volgens mij was Norris ruimschoots voorbij Verstappen, dus werd Verstappen degene die inhaalde in die bocht en had hij Norris meer ruimte aan de buitenkant moeten geven."

Brundle bekritiseert ook de regels: "De regels werken gewoon niet. Er zijn twee referentiepunten waar die richtlijnen fundamenteel op gebaseerd zijn. Eén is positie, ten opzichte van iemand anders z'n spiegel. Je kunt in die dingen nauwelijks je eigen spiegel zien, laat staan die van iemand anders."

"Je kunt geen set richtlijnen hebben die gebaseerd zijn op een denkbeeldig punt, vooral omdat de auto's niet noodzakelijkerwijs aan de binnenkant zitten", concludeert Brundle over de complexiteit van de huidige regels.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS