Formule 1

F1-debutant Franco Colapinto niet onder de indruk van eigen prestaties: “Daarom hebben ze me in de auto gezet”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 oktober 2024 11:50

Franco Colapinto maakte in Monza enigszins onverwachts zijn Formule 1-debuut ten faveure van Logan Sargeant. De Williams-coureur maakte in zijn eerste drie Grands Prix veel indruk en scoorde zelfs al vier punten. De autosport-wereld keek op van zijn stuurkunsten, maar Colapinto haalt zijn schouders op: “Ik weet wat ik kan”, klinkt de Argentijn nonchalant.

Franco Colapinto Williams Albon

Op een niet ondenkbaar moment werd Logan Sargeant na zijn aanhoudende wanprestaties bij het team van Williams na de Grote Prijs van Nederland de deur gewezen. Williams-teambaas James Vowles was klaar voor vers bloed in de ploeg en besloot test- en reservecoureur Franco Colapinto een kans te gunnen. De Argentijn stelt niet teleur en kan Alexander Albon goed bijhouden, ondanks het gebrek aan ervaring en kennis over de FW46.

In gesprek met Motorsport geeft Colapinto aan niet verrast te zijn door zijn puike prestaties: "Nee. Ik weet namelijk wat ik kan en ik verwachtte het ook om snel te zijn. Ondanks dat ik niet veel ervaring in deze auto had, was dat ook het idee van het team. Daarom hebben ze mij ook in de auto gezet. Ik ben blij dat ik hem kan helpen en ik denk dat dit een goede stap voorwaarts is voor het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS