Formule 1

FOTO'S: MC20 Maserati per Maserati: exclusief model voor de kleinkinderen van Ettore Maserati

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 oktober 2024 12:01

Afgelopen maand leverde Maserati bij zijn historische hoofdkantoor aan de Viale Ciro Menotti in Modena een bijzonder one-of-a-kind model af, dat exclusief werd ontworpen voor twee heel speciale klanten. Deze MC20 Maserati per Maserati werd gecreëerd in opdracht van de kleinkinderen van Ettore Maserati, die het Italiaanse merk in 1914 samen met zijn broers Alfieri en Ernesto oprichtte.

MC20 Maserati per Maserati

Alberto en Ettore Maserati zijn eveneens broers, die de passie voor motoren en het verwezenlijken van dromen van hun grootvader hebben geërfd. De MC20 Maserati per Maserati is ontsproten aan de wens van Ettore’s kleinkinderen. Zij wilden op hun beurt hún kinderen een tastbare herinnering nalaten aan het merk dat vandaag-de-dag wereldwijd een symbool van luxe en sportiviteit is, en al 110 jaar lang onderscheidend is in de auto-industrie en de wereld van de autosport.

V

De bijzondere auto is een 100% ‘Made in Modena’ creatie, de ideale vertolker van alles wat het merk Maserati buiten de grenzen van Motor Valley naam en faam heeft bezorgd: de MC20, Maserati’s halo car, uitgerust met de 621 pk sterke Nettuno V6-motor. Deze tailormade versie onderscheidt zich door opvallende details en luxe afwerkingen, en is nog exclusiever geworden dankzij een verfijnde, specifieke finish van het Fuoriserie personalisatieprogramma, dat deze auto zijn unieke karakter geeft.

MC20 Maserati per Maserati

De speciale MC20 Maserati per Maserati supersportwagen heeft een onschatbare sentimentele en symbolische waarde, als bewaker van het DNA en de historie van het merk, en ontpopt zichzelf als een nieuw icoon van Maserati.

De MC20 Maserati per Maserati is een Maserati in de diepste zin van het woord. De Blu Infinito-kleurstelling is één van de meest karakteristieke kleuren van Maserati en wordt versterkt door de dubbele striping in Bianco Pastello, die de sportieve looks van de auto extra aanzet. Het harmonieuze contrast tussen de opvallende koetswerkkleur en de autosportaccenten gaat vergezeld van het Drietand-embleem in Grey Pastel op de tonneau, die de grommende Nettuno-motor bedekt.

MC20 Maserati per Maserati

Het exterieur is voorzien van het koolstofvezelpakket – dat ook in het interieur terugkomt – en tailormade features als de speciale ‘Maserati per Maserati’ en ‘Maserati Fuoriserie’ logo's in Bianco Pastello op de achterspatborden, en de ‘MC20 Maserati per Maserati’ flankbadges met zwarte signatuur op de in carrosseriekleur uitgevoerde achtergrond. Tot slot geven de Rosso-kleurige remklauwen en de 20 inch in Glossy Black gespoten velgen nog meer karakter aan deze MC20.

MC20 Maserati per Maserati

De personalisering wordt voortgezet in het interieur, waar Alcantara – samen met koolstofvezel op het MC20-stuurwiel in Nero/Nero – de boventoon voert, afgewisseld met afwerkingen in Nero/Blu New. De zesvoudig verstelbare sportstoelen ondersteunen de sportief-luxe ambiance. Het dashboard en de deurpanelen in Nero/Nero-Blu Backing contrasteren met elkaar, terwijl ook de stoelen Nero-Blu Backing/Blu New accenten hebben. Macrotwill-details van koolstofvezel completeren de verfijnde en boeiende personalisering.

MC20 Maserati per Maserati_A.Maserati_E.Cozza_A.Maserati F1

De aflevering van de MC20 Maserati per Maserati werd bijgewoond door de kleinkinderen van Ettore Maserati en de drie achterkleinkinderen van de oprichter, evenals door de vrouw van Carlo Maserati, de in 2018 overleden zoon van Ettore. Luca Delfino (Maserati Global Chief Commercial Officer) nam de honneurs waar, samen met Andrea Bertolini (Maserati Chief Test Driver) en Ermanno Cozza, een historische persoonlijkheid voor Maserati. Nadat hij in 1951 op 18-jarige leeftijd de poorten van de Viale Ciro Menotti binnenliep als leerling-motorreparateur, werkte Cozza liefst zestig jaar lang voor het merk met de Drietand.

A.Maserati_A.Bertolini_E. Maserati

Het kleinschalige evenement voelde als een ware familiereünie en onder de aanwezigen bevonden zich ook drie eervolle voorgangers. De nieuwkomer werd onthuld door de mensen die zelf de MC20 Maserati per Maserati hadden geproduceerd, en werd geflankeerd door een Maserati A6, 6C34 en 6CM.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS