Formule 1

Haas jaagt op punten na twee rijders in Q3: "Goede topsnelheid en inhalen is moeilijk"

Uitgegeven door Bart • 27 oktober 2024 16:01

Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg wisten in Mexico beiden door te dringen tot het laatste deel van de kwalificatie. De Haas-coureurs starten zondag vanaf P7 en P10 en hopen de Amerikaanse renstal een mooi aantal punten te bezorgen. Waar de Duitser de nodige problemen kende, denkt de Deen aan de strijd met de concurrerende teams.

Nico Hulkenberg


"Ik heb al het hele weekend wat problemen om eerlijk te zijn", zegt Hulkenberg op de website van zijn team. "We begonnen niet goed en de rondjes komen niet makkelijk zoals het zou moeten zijn. Ik heb moeite om in het juiste ritme te komen. Sommige rondjes zijn goed, anderen niet. In Q3 kreeg ik het niet voor elkaar. Kevin deed het geweldig met P7. Het is heel mooi dat we twee auto's in de top 10 hebben. En dat met een hoge topsnelheid en een baan waar inhalen moeilijk is. Er is veel om voor te rijden in de race."

Ook Magnussen keek naar het teambelang. "Twee auto's in de top 10 en we staan voor de rijders waar we voor willen staan. Dus het was een goede dag voor ons. De binnenkant van de baan is erg vuil, dus het is een extra bonus dat we aan de linkerkant staan. Dat zou een goed uitgangspunt moeten zijn om de top 10 te halen. We willen zo hoog mogelijk eindigen, gaan het gevecht met RB aan en willen uitlopen op Williams en Alpine. We moeten voor die teams eindigen en natuurlijk in de punten finishen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS