Formule 1

Helmut Marko snapt niets van straf Max VerstappenL “Het is een emotionele sport”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2024 07:59

Het nieuws over de sportieve resultaten van Max Verstappen worden dit weekend overschaduwd door zijn taakstraf die hij donderdag kreeg van de FIA. In de persconferentie gebruikte hij het woord ‘fucked’. Iets dat bij de FIA in het verkeerde keelgat schoot na het opstellen van hun nieuwe regels. Dr. Helmut Marko snapt niets van de straf en stelt ‘negatief verrast’ te zijn.

Helmut Marko Max Verstappen taakstraf

Vlak voor de start van het weekend in Singapore maakte FIA-president Mohammed Ben Sulayem bekend dat de coureurs niet meer ongefilterd mogen schelden in een weekend. Even later gebruikt Verstappen het woord ‘fucked’ toen hem werd gevraagd naar de prestaties van zijn auto in Baku. De FIA gaf Verstappen en nog onbekende taakstraf.

Als protest weigerde Verstappen na de kwalificatie vragen te beantwoorden in de FIA-persconferentie. Hierna hield hij buiten een eigen persconferentie waar journalisten hun vragen bij de drievoudig wereldkampioen konden stellen.

In gesprek met ORF sprak Marko over de straf die Verstappen kreeg: "We zijn ook negatief verrast met deze straf. Vooral omdat dit blijkbaar een officiële straf is. Dit is een emotionele sport en dit gebeurde nota bene tijdens een persconferentie. Maar in de Engelse spreektaal, vooral die wordt gebruikt in de racewereld, heeft het woord dat Max gebruikte een andere betekenis."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS