Formule 1

Is het einde nabij voor Sergio Perez? Yuki Tsunoda krijgt kans bij Red Bull Racing!

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 10:02

Yuki Tsunoda mag na afloop van dit Formule 1-seizoen plaatsnemen in een van de Red Bull-bolides voor een testsessie, dat maakte Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, onlangs bekend tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico. Tsunoda komt momenteel uit voor het VCARB Formule 1-team, het satellietteam van Red Bull.



Het nieuws dat Tsunoda binnen afzienbare tijd een kans krijgt om te testen namens Red Bull, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Honda, de motorleverancier van de Oostenrijkse renstal, zou naar verluidt al langere tijd hebben gelobbyd bij Red Bull om Tsunoda een kans te geven. Horner erkent dan ook dat het plan al enige tijd in de steigers staat.

De teambaas vertelt: “Yuki is natuurlijk onderdeel van het juniorenteam. Dit is iets wat we hebben besproken met Honda. We hebben Yuki eerder dit jaar onverwachts een rit op de heuvel van Goodwood gegeven. Hij was de eerste coureur die een Formule 1-auto met helm én veiligheidsbril op bestuurde. In Abu Dhabi, tijdens de bandentest na afloop van het seizoen, zal hij de auto opnieuw besturen.”

“Het is iets dat al enige tijd op de planning staat”, vervolgt Horner. “Het is goed om hem opnieuw de kans te geven om met de Red Bull-technici te werken en te zien hoe hij presteert in een Red Bull Racing Auto”, stelt de teambaas van het team dat de voorbije twee jaar constructeurskampioen werd in de Formule 1.

Is de aanstaande testmogelijkheid voor Tsunoda een teken aan de wand? Huidig Red Bull-coureur, Sergio Perez, presteert al geruime tijd ondermaats en zodoende staat zijn positie binnen het team enigszins onder druk. De 24-jarige Japanner wordt getipt als mogelijke vervanger van Perez. Daarmee zou hij de Mexicaan opvolgen als teamgenoot van Max Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS