Formule 1

James Key nieuwe technisch directeur van McLaren F1: "Eén van de meest getalenteerde ingenieurs in de Formule 1"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2018 09:38

Het herstructureringsproces van McLaren zal worden voortgezet met het aantrekken van Toro Rosso's James Key als nieuwe technische directeur. Voormalig chief technical officer Tim Goss en ex-teammanger Eric Boullier zijn de opvallende exits van het worstelende team uit Woking en de volgende persoon die het McLaren team gaat verlaten is hoofdingenieur Matt Morris.

James Key

James Key verscheen in de Formule 1 in 1999 met het team van Eddy Jordan. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest getalenteerde en gerespecteerde ingenieurs die momenteel in de Formule 1-paddock rondlopen.

Hij bleef nadien jaren actief voor Midland, Spyker en Force India, voordat hij in 2010 overstapte naar Sauber en hij hen hielp door een moeilijke periode na het vertrek van BMW uit de sport. Key sloot zich vervolgens aan bij Toro Rosso in 2012 en is een integraal onderdeel geworden van het juniorenteam van Red Bull, dat slechts beperkte middelen tot zijn beschikking heeft.

Key zou ongetwijfeld een belangrijke rol hebben gespeeld om Red Bull meer vertrouwd te maken met de Honda-krachtbron, door al zijn kennis en wijsheid uit het eerste jaar van Toro Rosso door te geven aan de Japanse fabrikant. McLaren, die nog steeds een officiële aankondiging van zijn komst moet doen, is er sterk van overtuigd dat ze een goede, strategische zet hebben gedaan met de komst van Key naar Woking. James Key zal echter eerst even een periode van afwezigheid in het Formule 1 circus moeten invullen, alvorens hij aan zijn nieuwe rol begint.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS