Formule 1

Lewis Hamilton onthult zijn 'enige' gedachte over het forse contact met Sergio Pérez

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juli 2023 12:13

SPA - Lewis Hamilton heeft zijn actie op Sergio Pérez verdedigd, die erin resulteerde dat de Red Bull-coureur uitviel tijdens de sprintrace van de Grand Prix van België. Hamilton en Pérez raakten elkaar bij het uitkomen van Stavelot toen ze streden om de vierde plaats. De laatste kwam in de grindbak terecht, waarna hij de pits in reed om uit de auto te stappen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Red Bull-teambaas Christian Horner omschreef het incident als ‘erg ongelukkig’ en beschuldigde Hamilton ervan dat hij ‘een groot gat’ in de sidepod van Pérez had geslagen tijdens het incident. Hamilton finishte als vierde, maar werd in het eindklassement teruggezet naar de zevende plaats nadat hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor het veroorzaken van een botsing.

In de geest van drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna vreesde Hamilton - die de botsing omschreef als 'onfortuinlijk' en een 'race-incident' - dat coureurs worden afgeschrikt in te halen door beslissingen van stewards.

"Mijn enige gedachte is dat het lastige omstandigheden zijn. We doen allemaal ons best en natuurlijk was het niet opzettelijk. Ik ging voor een gat, hij ging langzaam door bocht 14, ik ging naar de binnenkant, ik zat meer dan een halve autolengte aan de binnenkant.”

"Als je niet voor een gat gaat, dan race je niet meer, zoals Ayrton altijd zei, dus dat is wat ik deed. Toen ik de beelden terugkeek zag het er voor mij uit als een race-incident. We zaten in een periode van de race waarin we ons niet van racen willen laten weerhouden.”

"In een race als vandaag kan het me eerlijk gezegd niet zoveel schelen. Je krijgt niet veel punten. Natuurlijk zou het leuk zijn geweest vierde te worden, maar ik wil winnen. Dus vierde of zevende, dat maakt voor mij niet zoveel uit. Door de botsing had ik schade aan de vloer. Daardoor verloor ik veel downforce. Helaas bleef de achterkant hangen, de banden verslechterden en ik kon niet dichter bij de als derde geplaatste Pierre Gasly komen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS