Formule 1

Liam Lawson krijgt gridstraf bij comeback in Austin

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 06:02

Liam Lawson maakt zijn rentree in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft bevestigd dat de Nieuw-Zeelander een gridstraf zal krijgen vanwege motorcomponenten.

Liam LawsonLiam Lawson


Lawson vervangt Daniel Ricciardo bij RB voor de rest van het seizoen. Hij erft Ricciardo's pool van motoronderdelen, wat leidt tot de gridstraf. "Hij krijgt sowieso een motorstraf, dus het wordt een zachte landing", aldus Horner.

Lawson zal uiteraard worden vergeleken met teamgenoot Yuki Tsunoda. Horner verwacht een interessante strijd: "Vorig jaar was Liam snel tegen hem. Ik denk dat Yuki dit jaar weer een stap heeft gemaakt."

Lawson maakte indruk tijdens zijn invalbeurt vorig seizoen, met name in Singapore. Horner is positief over zijn kansen: "De tests die hij dit jaar voor ons heeft gedaan in de Red Bull Racing-auto waren zeer bemoedigend."

"We weten dat Yuki een zeer snelle coureur is. Hij kan zeker een ronde eruit persen en hij heeft nu veel ervaring. Het zal interessant zijn om te zien hoe Liam presteert in de resterende zes races."Liam Lawson

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS