Formule 1

Martin Brundle over situatie Ricciardo: “Voor zover ik het begrijp, rijdt Lawson in Austin"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2024 06:01

Het heeft er alle schijn van dat Daniel Ricciardo zijn laatste Formule 1-race heeft gereden in Singapore. De Australiër staat weliswaar nog tot het einde van dit seizoen onder contract bij VCARB, maar wegens inconsistente prestaties lijkt hij vervangen te worden door Liam Lawson. In de Sky Sports F1-podcast laten analisten Nico Rosberg en Martin Brundle hun licht schijnen over de situatie omtrent de ervaren en doorgaans goedlachse coureur.



Ricciardo is gedurende zijn Formule 1-loopbaan uitgegroeid tot een van de populairste figuren binnen de sport. Daarnaast behaalde hij ook nog een flink aantal successen, waaronder acht overwinningen. Rosberg vindt het zodoende jammer dat zijn voormalig conculega waarschijnlijk weldra gedwongen moet terugtreden. “Het is heel jammer. Daniel wordt alom geliefd en is een fantastische coureur, maar hij heeft dit jaar niet genoeg laten zien”, aldus de wereldkampioen van 2016.

Ricciardo staat momenteel veertiende in het wereldkampioenschap en heeft twaalf punten achter zijn naam staan. Hoewel Ricciardo een gerenommeerde coureur is, wordt hij heden ten dage vaker wel dan niet verslagen door teamgenoot Yuki Tsunoda. De coureur uit Australië werd dit jaar vierde tijdens de sprintrace in Miami, maar heeft daarnaast weinig laten zien wat tot de verbeelding spreekt.

Martin Brundle heeft eveneens zijn zegje gedaan over het lot van Ricciardo: “Voor zover ik het begrijp, rijdt Lawson in Austin (tijdens de eerstvolgende race) in de auto. Maar blijft Ricciardo wel betrokken bij de pool aan mogelijke coureurs voor zowel Red Bull als VCARB in 2025. Horner (Red Bull-teambaas) zei laatst dat het team ‘wil zien hoe goed hij is’. Aangezien ze een eigen opleidingsploeg op de grid hebben, kunnen ze dat in hun voordeel gebruiken”, concludeert de analist.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS