Formule 1

Sergio Perez geeft bijna een seconde prijs op Max Verstappen: 'Uiteindelijk is dit wat het is'

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 07:00

Sergio Perez moest tijdens de sprintkwalificatie op COTA genoegen nemen met een elfde plaats. De Mexicaanse coureur kreeg zijn RB20-bolide in tegenstelling tot Max Verstappen die pole pakte, maar niet aan de praat en kon zich zodoende niet voegen bij de voorste gelederen. Toch blijft de man uit Guadelajara positief over het perspectief voor zaterdag, zo vertelt hij in gesprek met F!TV na afloop van de sprintkwalificatie.



De zesvoudig Grand Prix-winnaar komt al geruime tijd niet lekker uit de verf bij Red Bull, de laatste keer dat Perez op het podium stond na afloop van een Grand Prix, was in april, na de wedstrijd in China. Ook in Texas begint de gelouterde coureur dus stroef aan het weekend. “Het is frusterend. We deden een stap terug wat de banden betreft in SQ2 ten opzichte van de eerste sessie. Uiteindelijk is dit wat het is”, vertelt een realistische Perez kort na afloop.

Het is de voorbije maanden een veelvoorkomend thema geweest in de Formule 1-wereld: de balansproblemen bij Red Bull Racing. Perez vertelt dat hij ook nu veel moeilijkheden ervaarde. “We hebben een probleem met de rijbaarheid van de auto. Dat is iets waar we van kunnen leren met het oog op morgen. Ik worstelde teveel in esses en kon niet het maximale uit de auto halen.”

Toch is de hoop nog niet vervlogen, concludeert de 34-jarige racer. “Hopelijk kunnen we lessen trekken uit vandaag zodat we het morgen tijdens de kwalificatie wel kunnen perfectioneren. Onze long run-snelheid zag er eerder vandaag ook veelbelovend uit, dus we gaan zien wat de zaterdag ons brengt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS