Formule 1

Max Verstappen blikt vooruit op Grand Prix van Singapore: 'Hopelijk kunnen we wat druk zetten'

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2024 10:33

Max Verstappen start de Grand Prix van Singapore zondag als tweede. Lando Norris, de voornaamste tegenstrever van Verstappen in het kampioenschap, start vanaf pole position. In de Rijdersparade voorafgaande de race blikte de drievoudig wereldkampioen vooruit op hetgeen hem te wachten staat. Verstappen verwacht een zware race, maar hij heeft wel vertrouwen in een goede afloop.



De tweede plaats in de kwalificatie kwam toch wel enigszins uit de lucht vallen, na een aantal moeizame oefensessies op vrijdag. Zodoende is de Limburger dan ook zeer te spreken over de wijze waarop het tij werd gekeerd. “Het was een goede ommekeer na de vrijdag. Hopelijk kunnen we een goede race rijden. Het zal voor iedereen een lange en moeilijke wedstrijd worden."

Het is zaak dat Verstappen een goed resultaat noteert op het Aziatische circuit; de voorbije wedstrijden zag hij Lando Norris namelijk gestaag dichterbij komen in het kampioenschap. Het gat tussen de twee kemphanen bedraagt momenteel 59 punten, in het voordeel van Verstappen. Als de 26-jarige coureur vandaag weet te winnen, dan is het zijn eerste Grand Prix-overwinning sinds de race in Spanje, die werd verreden op 23 juni.

Singapore staat bekend om haar warme en vochtige klimaat, wat het voor de coureurs extra zwaar maakt. Desondanks ziet de Red Bull-coureur de wedstrijd met een positief gevoel tegemoet. “Ik heb vertrouwen in dat we een goede race kunnen rijden. Als we eenmaal bezig zijn, moeten we maar kijken hoe het loopt, maar ik hoop dat we wat druk kunnen zetten en een sterke race afwerken”, besluit Verstappen zijn voorbeschouwing in de Rijdersparade.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS