Formule 1

Max Verstappen trapt Player 0.0 competitie af

Uitgegeven door Bart • 22 augustus 2024 17:31

Op Circuit Zandvoort heeft Max Verstappen donderdag de online game competitie Player 0.0 afgetrapt. Samen met bierbrouwer Heineken vraagt de wereldkampioen Formule 1 hiermee aandacht voor geen alcohol in het verkeer. ‘De beste bestuurder drinkt niet, tenzij het 0.0 is’, aldus Verstappen. Player 0.0 is onderdeel van de When You Drive Never Drink campagne die Heineken wereldwijd inzet rondom F1 wedstrijden.

Max Verstappen


De Player 0.0 competitie is een speelse, maar tegelijkertijd serieuze oproep om veilig de weg op te gaan. Dit is nog altijd nodig; uit recent onderzoek blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders weleens meemaakt dat een familielid of vriend met meer dan twee glazen alcohol achter het stuur kruipt of op de fiets springt. Tegelijkertijd zijn we ook goed op weg, want ruim een derde van de Nederlanders pakt bewust een 0.0 om op een verantwoorde manier aan het verkeer deel te nemen. "We kunnen niet vaak genoeg onderstrepen dat in het verkeer nul de norm is", aldus Evert-Jan Hulshof, directeur van Veilig Verkeer Nederland. "Er is wat dat betreft nog altijd een wereld te winnen, bovendien komen er ieder jaar jongvolwassen weggebruikers bij. Het helpt enorm dat Heineken met deze creatieve aanpak in samenwerking met rolmodel Max Verstappen deze belangrijke boodschap over de bühne brengt."

Maarten Schuurman, algemeen directeur van Heineken Nederland: "Het gaat gelukkig de goede kant op en dit cijfer laat zien dat When You Drive Never Drink steeds beter wordt nageleefd. Tegelijkertijd is er nog winst te boeken, want er zijn nog altijd mensen die met een slok op achter het stuur stappen. Voor ons is nul de norm: als je achter het stuur stapt, drink je geen bier, tenzij het een 0.0 is. Met onze Player 0.0 game en campagne willen we een steentje bijdragen aan de bewustwording en brengen we dit met de Player 0.0 competitie op een interactieve manier tot leven. Samen met Max benadrukken we hoe belangrijk het is om de juiste keuze te maken."

Op een groot scherm in de fanzone van het circuit van Zandvoort zette Max Verstappen de eerste score in de Player 0.0 game neer. Max over de campagne 'When You Drive, Never Drink’: "Als coureur in de Formule 1 ben je continu bezig met het maken van de juiste keuzes, zowel op als naast het circuit. Veiligheid is daarbij cruciaal voor succes. Ik ben er dan ook trots op dat ik als Heineken 0.0 ambassadeur verantwoord alcoholgebruik bij autosportfans over de hele wereld mag promoten. De Player 0.0 competitie maakt hier onderdeel van uit en ik hoop dat iedereen niet alleen met plezier de game speelt, maar vooral ook stilstaat bij de belangrijke boodschap die erachter zit."   

Te spelen op ieder mobiel apparaat 
De nieuwe game is beschikbaar voor iedereen en kan op elk mobiel apparaat worden gespeeld. Snelheid speelt in dit spel geen rol; het gaat erom wie het veiligst rijdt. Want de échte winnaar, zowel op de weg als in het spel, is degene die niet heeft gedronken. De twintig bestuurders met de beste score winnen twee tickets voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2025 en maken kans op een meet & greet met Verstappen tijdens een internationaal Player 0.0 evenement in Madrid. Voor meer informatie over deelname en de spelregels van de nieuwe mobile game, check http://www.heineken.nl/player00


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS