Formule 1

Max Verstappen verwacht 'geen wonder' voor GP Mexico: 'We zien wel hoe het loopt'

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 11:03

Enigszins tegen de verwachtingen in behaalde Max Verstappen een tweede plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Maar ondanks dat de Nederlander van start gaat vanaf de eerste startrij, heeft hij geen hoge verwachtingen voor de wedstrijd op het Autódromo Hermanos Rodriguez.



Het aantal ronden dat Verstappen reed tijdens de eerste twee oefensessies op vrijdag, was zeer gering. De Red Bull-coureur laat het dan ook niet na om alle aanwezigen bij de persconferentie na afloop van de kwalificatie daaraan te herinneren. “Ja, ik heb gisteren maar vier rondjes gereden. Twee met weinig brandstof en twee met meer brandstof.” Zodoende wist de drievoudig wereldkampioen niet goed wat hij kon verwachten.

Toch viel het resultaat alleszins mee. Een tweede plaats stemt de leider in het wereldkampioenschap tevreden. “Vrijdag was een nutteloze dag, we hebben nul informatie vergaard. In de derde vrije training heb ik zoveel mogelijk meters proberen te maken, maar ook toen was het gevoel niet goed. Ik wist dat dit een moeilijke kwalificatie ging worden. Maar de eerste startrij is een geweldig resultaat”, stelt de man die zondag opgaat voor zijn 62e Grand Prix-zege in de Formule 1.

Of zege nummer 62 er ook daadwerkelijk komt, valt nog te bezien. Verstappen leeft niet met bijzonder veel vertrouwen toe naar de race. “Ik verwacht geen wonderen. In Austin was Ferrari heel snel en leek McLaren minder goed. Maar in de race deden ze weer goed mee. We zullen het morgen wel zien. Het is een lange run naar de eerste bocht, ik ben hier vanaf verschillende plekken gestart. Hoe de pace morgen is, hangt ook af van hetgeen voor je gebeurt”, besluit de drievoudig wereldkampioen zijn uiteenzetting.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS