Formule 1

McLaren-teambaas Andrea Stella trots na pole position in Singapore: "Hele weekend al snel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 17:23

McLaren-teambaas Andrea Stella is apetrots na de pole position die Lando Norris scoorde tijdens de spannende kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Norris reed in de veelbewogen sessie naar de snelste tijd. Hij bleef Max Verstappen en Lewis Hamilton voor. Oscar Piastri reed naar de vijfde tijd. Teambaas Andrea Stella vertelt na de sessie trots over de prestaties van zijn team.

Andrea Stella McLaren Lando Norris

Stella benadrukte dat de kwalificatie stressvol was, vooral door de vermeende druk van Ferrari en Red Bull. Vroeg in Q3 crashte Carlos Sainz. Hierdoor hadden de andere coureurs slechts één ronde in Q3 om zichzelf te bewijzen.

Andrea Stella reageerde na afloop van de sessie opgelaten: “Het was stressvol voor iedereen, het was niet een van de beste rondjes van Lando. Hij kwam op de radio en zei ‘oh, ik heb wat fouten gemaakt’ en normaal gesproken, wanneer hij dat zegt, is hij snel. Hij is het hele weekend al snel, dus hij verdient het. We hadden ook hoger kunnen eindigen met Oscar, dus daar moeten we naar kijken, maar nog steeds een sterke prestatie voor McLaren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS