Formule 1

Mercedes-teambaas erkent 'foute beslissing' tijdens GP Singapore: 'Tegenovergestelde van wat we hadden moeten doen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2024 08:00

Lewis Hamilton eindigde zondag tijdens de Grand Prix van Singapore als zesde. Een teleurstellend resultaat, aangezien de Brit als derde aan de wedstrijd was begonnen. Volgens Toto Wolff, teambaas van Mercedes lag de mindere dag van Hamilton hoofdzakelijk ten grondslag aan een verkeerde beslissing wat de strategie betreft.

Hamilton was na afloop van de kwalificatie uitzinnig van vreugde en beschreef het zelfs als ‘de beste zaterdag van dit seizoen’. Maar een verkeerde keuze zorgde ervoor dat de zevenvoudig wereldkampioen niet zo competitief was tijdens de race als vooraf gehoopt. “We hebben de race verkeerd gelezen en namen een beslissing op basis van eerdere races in Singapore”, vertelt de Oostenrijkse teambaas.

Wolff verduidelijkt: “We gingen ervan dat het wedstrijdverloop gelijk zou zijn aan dat van Monaco en dat de start dus eigenlijk de enige echte inhaalmogelijkheid zou zijn. Daardoor kozen we voor de softs, om meer kans te hebben bij de start. Maar dat bleek een verkeerde beslissing.”

De voorman van de Zilverpijlen had voorafgaand de race veel vertrouwen in de alternatieve strategie, maar het pakte uiteindelijk toch verkeerd uit. “Het voelde als een goede aanpassing, maar gezien de hoge slijtage van de achterband konden we maar een kant op en dat was achteruit. Er zat een logica achter, maar uiteindelijk was het het tegenovergestelde van wat we hadden moeten kiezen. Maar dat neemt niet weg dat de auto misschien ook te langzaam was. Een plekje meer of minder naar voren of naar achteren maakt dan ook niet zoveel uit”, besluit Wolff.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS