Formule 1

Oscar Piastri houdt de moed erin na moeilijke kwalificatie: 'Als ik mij voorin kan mengen, ga ik dat zeker doen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 06:02

Oscar Piastri moest zaterdag genoegen nemen met een vijfde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika. De Australiër worstelde veelvuldig met zijn auto en dit kwam hem duur te staan. Ondanks de ietwat tegenvallende kwalificatie, voorziet de McLaren-coureur wel genoeg kansen in de race, dat vertelt hij in gesprek met F1TV.



Al met al was het geen superfijne zaterdag voor Piastri. De jongeling was veroordeeld tot een startplaats in het achterveld tijdens de sprintrace en kwam daardoor niet verder dan P10, een positie die in het kortere raceformat niet goed is voor punten. Die nare smaak hield min of meer aan tot en met de kwalificatie. “Ik had de hele sessie behoorlijk wat moeite met de auto. Het was heel onvoorspelbaar en ik voelde me allerminst comfortabel”, aldus Piastri.

Maar het stroeve begin van dit weekend ontmoedigt de jongeling niet met het oog op de race van morgen. Piastri erkent dat het lastig zal worden, maar hij probeert vooral hoop te putten uit de kleine lichtpuntjes. “P5 is geen superslechte startplek. Tijdens de sprintrace zag de snelheid er in schone lucht redelijk veelbelovend uit. Het zal moeilijk worden, de concurrentie is razendrap. Maar we gaan kijken wat we kunnen doen. Als ik mezelf kan mengen in de voorhoede, dan zal ik dat zeker doen”, besluit de 23-jarige autocoureur


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS