Formule 1

Red Bull Academy verlengt samenwerking met Ford om Amerikaanse alliantie te creëren met Chloe Chambers

Uitgegeven door HJ van Keulen • 5 oktober 2024 09:00

Het Red Bull Academy Programme en Ford Motor Company kondigen met trots aan dat ze het titelpartnerschap van het Red Bull Ford Academy Programme verlengen voor het seizoen 2025. De voortzetting van de samenwerking laat zien dat Ford al jaren streeft naar meer diversiteit in de motorsport en bredere initiatieven die diversiteit en inclusie ondersteunen. Het Ford-logo blijft prominent aanwezig op de auto en de pakken en kleding van de coureurs.

Red Bull Academy Programme - Ford Motor Company - Chloe Chambers

Het perfecte plaatje! Voor het F1 Academy-seizoen van 2025 voegt coureur Chloe Chambers zich bij het team. Ze brengt een schat aan ervaring met zich mee: ze reed eerder in eenzitters in de Amerikaanse F4- en W Series en rijdt momenteel in de F1 Academy met Haas en Campos Racing. Chambers komt uit de VS, waardoor ze perfect past bij de samenwerking met het Amerikaanse icoon Ford Motor Company.

Ford racet al sinds de oprichting van het bedrijf en blijft zijn aanwezigheid in diverse series over de hele wereld uitbreiden, van Le Mans tot Dakar en van Daytona tot Bathurst. Ford werkt ook samen met Oracle Red Bull Racing op weg naar de terugkeer van het merk in de F1 in 2026 met Red Bull Ford Powertrains.

Het Red Bull Academy-programma is gericht op de progressie en ontwikkeling van jong en nieuw vrouwelijk talent en dit partnerschap toont een gezamenlijke missie om niet alleen vrouwen in de autosport te ondersteunen, maar ook om coureurs extra racekansen te bieden.

Ford Performance wil samenwerken met de FIA en racepromotors om manieren te vinden om meer vrouwelijk talent te integreren in alle lagen van de autosport, zowel op als naast het circuit. Als bewijs hiervan rijdt Chambers in de laatste ronde van de IMSA Mustang Challenge 2024 - die plaatsvindt tijdens de SRO Indianapolis 8 Hour Presented by AWS. In de Mustang Challenge nemen coureurs tot en met de zilveren FIA-rating het op een gelijk speelveld op tegen andere Mustang Dark Horse R-auto's.

In de F1 Academy kunnen coureurs slechts twee jaar deelnemen aan het kampioenschap voordat ze de volgende fase ingaan. Het Red Bull Ford Academy Program Team wil de huidige coureur Emely de Heus bedanken voor haar inzet en harde werk tijdens het seizoen 2024 en voor haar algehele bijdrage aan het programma.

Red Bull Academy Programme - Ford Motor Company - Chloe Chambers

Christian Horner, CEO & Team Principal van Oracle Red Bull Racing zei: “De voortzetting van onze samenwerking met Ford als titelsponsor van het Red Bull Academy-programma is enorm spannend en bevestigt hun toewijding aan de deelname van vrouwen aan de autosport. Iedereen bij het team kijkt ernaar uit om Chloe te verwelkomen in de Red Bull-familie, waar ze een belangrijk deel uitmaakt van onze line-up voor het F1 Academy-seizoen van 2025. Het verwelkomen van een Amerikaanse coureur die eerder in verband werd gebracht met Ford, is een spannende stap voorwaarts in onze samenwerking met Ford Performance. Red Bull en Ford delen dezelfde waarden en willen samen meer kansen bieden aan jong en opkomend talent in de autosport. We kunnen niet wachten om Chloe in 2025 in de kleuren van Red Bull Ford op het circuit te zien verschijnen.

Mark Rushbrook, Global Director van Ford Performance Motorsport, zei: “Het is geweldig om Chloe te verwelkomen in de Ford-familie nu ze deel uitmaakt van het Red Bull Ford Academy-programma. Chloe is niet alleen een echt racetalent, ze kan ook in verschillende series racen. Het is echt gaaf om te zien hoe ze in onze Dark Horse R deelneemt aan de Mustang Challenge. Dat een Amerikaanse coureur een iconisch Amerikaans merk vertegenwoordigt, is voor ons het perfecte scenario en we zijn enthousiast over alles wat 2025 in petto heeft. Deze samenwerking maakt ook deel uit van een veel grotere relatie die we nu hebben met Red Bull in vele raceseries en onze samenwerking wordt steeds sterker.”

Chloe Chambers zei: “Ik vind het geweldig om in het komende seizoen 2025 voor het Red Bull Ford Academy-programma te rijden. Als Amerikaans coureur is het een eer om samen te werken met een iconisch Amerikaans autobedrijf als Ford. Het is een voorrecht om samen te werken met het Red Bull Ford Academy Programme om de vrouwelijke vertegenwoordiging in de sport te blijven verbeteren, en ik ben dankbaar voor de steun om mijn eigen carrièredoelen in de autosport te bereiken. Ik vind het geweldig om deze week deel te nemen aan de Ford Mustang Challenge en om meer mogelijkheden te krijgen om te racen buiten mijn rol in F1 Academy. De rest van het jaar ligt mijn focus op het leveren van prestaties met Haas, maar ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk in 2025 met het Red Bull Ford Academy-programma.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS