Formule 1

Rinus Veekay snoert critici de mond: P3 in speciale Indy 500-test achter Palou en Newgarden

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 oktober 2024 07:57

Rinus Veekay reed vrijdag een test op de oval van de Indianapolis Motor Speedway. Twee weken na zijn schaamteloze ontslag bij Ed Carpenter Racing kreeg de jonge Hoofddorper de kans om zich te bewijzen voor het team van Dale Coyne. Hij eindigde achter Alex Palou en regerend tweevoudig Indy 500-winnaar Josef Newgarden als derde. Het visitekaartje van Veekay BV. Is bij deze afgegeven!

Rinus Veekay Dale Coyne

Het zijn roerige weken geweest voor Veekay. Hij werd op schaamteloze wijze aan de kant geschoven door ECR, nadat hij een geweldige tweede seizoenshelft kende in de ondermaatse bolide van Ed Carpenter. Men had namelijk 2016 Indy 500-champion Alexander Rossi weten te tekenen. Rossi eindigde ruim drie mijl per uur achter Veekay in de test van vrijdag, terwijl de auto van Dale Coyne normaal gesproken ook geen top auto is.

De test op speedway van Indianapolis is in het leven geroepen om de nieuwe banden van Firestone te testen, maar daarnaast ook om te kijken of het nieuwe hybridesysteem, dat halverwege dit seizoen werd geïntroduceerd in IndyCar, rijp is voor de Indy 500.

Het is nog maar de vraag of Van Kalmthout in 2025 op de IndyCar-grid staat. De meeste stoeltjes zijn al vergeven, maar mochten er nog teams interesse hebben in Veekay, dan was dit de manier om zichzelf in de kijker te rijden.

Rinus Veekay Indy 500 ECR Coyne



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS