Formule 1

Rinus 'Veekay' van Kalmthout reageert op vertrek bij Ed Carpenter Racing: 'Ik kijk uit naar de toekomst, wetende dat mijn beste jaren nog voor mij liggen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 september 2024 18:02

Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout heeft via Twitter gereageerd op zijn vertrek bij Ed Carpenter Racing. De IndyCar-coureur reed gedurende vijf jaar in dienst van het team, maar het aflopende contract van de Nederlander wordt niet verlengd.



Het nieuws dat het inmiddels voormalige team van Veekay niet in staat was de samenwerking voor te zetten, zal ongetwijfeld gekomen zijn als een onaangename verrassing voor het 23-jarige racetalent. Eerder was er sprake van dat het contract met een jaar zou worden verlengd, maar wegens financiële moeilijkheden van het team is dat er niet van gekomen.

Ondanks de jammerlijke samenloop van omstandigheden, houdt Veekay zijn hoofd omhoog met het oog op de toekomst en bedankt hij Ed Carpenter Racing voor bewezen diensten. “Ik wil iedereen bedanken voor de fijne berichten en ook bedankt aan Ed Carpenter Racing voor de ondersteuning, en dat ze mij de voorbije vijf jaar de kans gaven om te racen”, vertelt de Hoofddorper op sociale media.

Veekay vervolgt: “We hebben samen geweldige momenten beleefd. Maar zoals dat hoort in de racerij, waren er ook wat uitdagingen. Maar desondanks hebben we altijd alles gegeven, met een uitstekende teamspirit. Nu mijn contract bij ECR is afgelopen, kijk ik uit naar de toekomst, wetende dat mijn beste racejaren nog voor mij liggen”, besluit Veekay zijn statement.

Het IndyCar-seizoen van 2024 is net afgelopen, de Nederlandse troef eindigde als dertiende in het kampioenschap, maar bleek wel een van de sterkhouders bij zijn voormalig werkgever. Hoewel Veekay nog slechts 24 jaar jong is, heeft hij al veel ervaring opgedaan in de IndyCar. In 2023 onderscheidde Van Kalmthout zich door op 22-jarige leeftijd zich als jongste ooit te kwalificeren op de eerste rij voor de Indy 500.

Waar de toekomst ligt voor de Noord-Hollander is op dit moment nog niet duidelijk, het IndyCar-veld voor 2025 begint namelijk al aardig vorm te krijgen. Eerder gaf de autocoureur echter wel aan graag actief te blijven in de Amerikaanse raceklasse.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS