Formule 1

Rosberg met advies voor Verstappen: 'Ik had dit niet gedaan, hiermee verspilt hij energie'

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2024 11:45

Nico Rosberg is het niet eens met de protestactie van Max Verstappen. De voormalig wereldkampioen Formule 1 van 2016 begrijpt de frustraties van de Nederlander, maar toch, zo vertelt Rosberg bij Sky Sports, zou hij het anders hebben aangepakt. Bovendien vindt de analist dat Verstappen zich meer moet focussen op het racen.



De vete tussen Verstappen en de FIA houdt de gemoederen flink bezig. De drievoudig wereldkampioen kreeg een taakstraf opgelegd door de autosportfederatie wegens ‘grof taalgebruik’ in de persconferentie op donderdag, sindsdien is de Red Bull-coureur op oorlogspad. Hij weigerde vragen te beantwoorden tijdens de persconferentie na de kwalificatie in Singapore en organiseerde op eigen houtje een vragenvuur buiten de perskamer.

Rosberg heeft zijn licht laten schijnen over de wijze waarop Verstappen zich profileert en benadrukt dat het verhaal twee kanten heeft. “Het heeft twee kanten. Aan de ene kant kijken mijn kinderen, aan de andere kant willen we ook dat de coureurs zich gedragen als gladiatoren en hun emoties tonen. Daarom is de beste optie wat mij betreft gewoon om het weg te piepen. Zodoende kan iedereen zichzelf zijn en emoties tonen.”

Hoewel Verstappen zelf niks zei tijdens het persmoment op zaterdag, maakte hij toch flink wat tongen los. Rosberg vindt er het zijne van en heeft een duidelijk advies voor de Nederlandse coureur. “Als ik in de positie van Max zat, had ik dit niet gedaan. Hij verspilt hiermee energie en hij vecht om het wereldkampioenschap. Dus ik denk niet dat het zo handig is om dit te doen”, concludeert Rosberg.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS