Formule 1

Sergio Pérez claimt remprobleem bij Red Bull na vroege exit: "We hebben niet de spec van de vloer"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2024 12:30

Sergio P‰Erez heeft na zijn teleurstellende Q1-exit in zijn thuisrace, de Mexicaanse Grand Prix, gezegd dat er een remprobleem zit in de data van de Red Bull die ze maar niet kunnen oplossen.

Sergio Pérez Red Bull Racing


"Ik kan de auto gewoon niet stoppen en moet mijn remmen behoorlijk moduleren", aldus Pérez. "En dat is iets wat we in de data kunnen zien, maar we zijn op dit moment niet in staat om het op te lossen. Het probleem dat we tegenkomen zit vooral op een rechte lijn. Op een rechte lijn kan ik de auto niet stoppen. Ik glijd gewoon te veel."

Over zijn kansen voor de race zei Pérez: "Het gaat moeilijk worden, want het is ook aanwezig in de long run, dus ik zal alles proberen. Ik zal proberen te zien wat we met het team kunnen doen en kijken welke oplossingen we kunnen vinden."

Gevraagd of een start vanuit de pitstraat een optie is, antwoordde de Mexicaan: "We zullen alle opties bespreken. Het probleem is dat we ook krap zitten met de onderdelen die we beschikbaar hebben. We hebben niet de spec van de vloer die we graag zouden willen gebruiken."

Pérez' teamgenoot en kampioenschapsleider Max Verstappen start vanaf de eerste rij naast polesitter Carlos Sainz.

De druk op Pérez om zijn toekomst bij Red Bull veilig te stellen is toegenomen, vooral na de indrukwekkende terugkeer van Liam Lawson bij VCARB in Austin. De teleurstellende kwalificatie in zijn thuisrace zal de speculaties over zijn positie voor 2025 waarschijnlijk alleen maar verder aanwakkeren.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS