Formule 1

Sergio Perez somber na P18 in kwalificatie voor GP Mexico: "Dit is de slechts denkbare plek hiervoor"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 07:02

Dit weekend in Mexico beoogde thuisrijder Sergio Perez een langverwachte ommekeer in een seizoen dat tot nog toe dramatisch verliep voor de Red Bull-coureur. Dat plan lijkt vooralsnog niet echt van de grond te komen; de zesvoudig Grand Prix-winnaar start zondag als achttiende aan de Grand Prix van Mexico-Stad. Na afloop van de kwalificatie reageert een gedesillusioneerde Perez op zijn slecht verlopen sessie.



Het ging voor Perez meteen mis in Q1, hij was niet in staat een rondetijd neer te zetten die goed genoeg was om de eerste schifting te overleven. De 34-jarige coureur wijst één duidelijke reden aan van zijn ondermaatse prestatie. “Ik heb behoorlijk moeite met remmen. Elke keer als ik de remmen nodig heb, ontsnapt de energie via de banden. Dat maakt het heel lastig om de auto tot stilstand te brengen”, stelt de geroutineerde racer in gesprek met F1TV.

Het probleem dat de 34-jarige coureur ervaart, is iets van de langere termijn, zo vertelt hij. “De afgelopen drie races heb ik de auto niet tot stilstand kunnen brengen. Iedere keer als ik de remmen wil aanvallen, blokkeer ik. Daar worstel ik nu al een tijdje ontzettend mee. Zodoende verwacht de teamgenoot van Max Verstappen geen wonderen in de race. “Dit is de slechtste plek waar mij dit kan overkomen. Hopelijk kunnen we morgen punten scoren, maar dat zal heel moeilijk worden.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS