Formule 1

Stoffel Vandoorne over zijn eerste meters in de Aston Martin AMR23: "Het was geweldig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 augustus 2023 17:35

Stoffel Vandoorne maakte zijn eerste meters in de Aston Martin AMR23 op het circuit van Spa-Francorchamps. De test- en reservecoureur reed voor het Britse team tijdens de bandentest voor Pirelli. De Formule E-wereldkampioen van vorig seizoen was helemaal in zijn nopjes na de test.

Stoffel Vandoorne

De Belgische coureur zat voor het eerst sinds 2020 weer in een Formule 1-auto en genoot van rondjes op zijn thuiscircuit. Stoffel deelde de testtaken met de coureur van het team, Lance Stroll, voorafgaand aan de zomerstop.

Stroll, die gisteren weer in de cockpit van de AMR23 zat, slechts enkele dagen nadat de Belgische Grand Prix van 2023 was afgelopen, voltooide 71 ronden van het 7,004 km lange circuit in regenachtige omstandigheden - bijna het dubbele van de raceafstand van zondag.

Vandoorne rondde de tweedaagse bandentest af met 53 ronden op het bord tijdens weer een natte dag in Spa. “Het was geweldig om weer in een F1-auto te zitten met de AMR23. Het is alweer een tijdje geleden en het was ook mijn eerste keer dat ik in het groen reed met Aston Martin. Om het in Spa te doen was om voor de hand liggende redenen ook heel bijzonder, ondanks het natte weer. We reden 's ochtends op natte banden en toen de omstandigheden in de middag verbeterden, reden we het programma op de tussenliggende banden. De auto voelde goed aan, zelfs in deze natte omstandigheden, en ik heb genoten van elke ronde”, liet hij in een persbericht weten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS