Formule 1

Tactiek Verstappen leidt tot controverse in Austin: Christian Horner verdedigt Max, Jenson Button niet...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 04:28

Max Verstappen zorgde voor opschudding tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten door zijn verdedigende acties tegen Lando Norris. De Nederlander was in gevecht met zijn rivaal, die van de baan raakte, wat leidde tot discussie over de regels.

Lando Norris en Max Verstappen COTA F1


Jenson Button, voormalig wereldkampioen, uitte zijn frustratie over de situatie. Hij vindt dat de regels moeten veranderd worden om eerlijker racen mogelijk te maken. "We hebben een regel nodig dat je een andere auto niet volledig van de baan mag duwen", stelde Button.

Red Bull-teambaas Christian Horner verdedigde Verstappens acties door te stellen dat zijn coureur de regels goed kent en ernaar handelt. Het was Norris die uiteindelijk een straf kreeg voor het inhalen buiten de baan, waardoor Verstappen als derde eindigde.

De controverse heeft geleid tot een bredere discussie over de raceregels in de Formule 1. "Het is frustrerend voor ons om te zien", zei Button, "omdat Max van de baan ging, maar het gaat allemaal om wie er voor ligt bij de apex."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS