Formule 1

Toto Wolff bespreekt gevreesde 'echtscheiding' als contractonderhandelingen met Lewis Hamilton voortslepen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2023 05:39

Toto Wolff heeft een scheidingsanalogie onthuld die hij vertelde tegen Lewis Hamilton toen het tweetal nog niet had gesproken na Hamiltons nederlaag in de strijd om de wereldtitel tegen Nico Rosberg in 2016.

Lewis Hamilton en Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Wolff en Hamilton werken nu al meer dan tien jaar samen. De voormalige McLaren-coureur stapte in 2013 over naar Mercedes, wat samenviel met Wolffs overname van het team.

Hoewel de samenwerking heeft geresulteerd in verbazingwekkende successen en Hamilton sindsdien zes titels heeft veroverd, onthulde Wolff dat het tussen hen niet altijd van een leien dakje is gegaan.

In 2016 werd de titelstrijd tussen Hamilton - die de titels van 2014 en 15 won - een totale oorlog tussen hem en Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, omdat de Duitse coureur wraak wilde nemen voor zijn nederlagen tegen Hamilton in de jaren daarvoor.

Het leidde tot grote spanningen bij Mercedes, omdat Wolff en Mercedes onpartijdig bleven tussen hun strijdende coureurs. De teambaas onthulde dat het enige tijd duurde voordat Hamilton weer contact met hem opnam nadat Rosberg het kampioenschap had gewonnen - om zich vervolgens terug te trekken uit de sport.

"En door de jaren heen hebben we moeilijke periodes en hele goede momenten meegemaakt. We hebben veel kampioenschappen gevierd en we hebben onderling discussies gehad die niet altijd makkelijk waren."

Wolff deed een beroep op zijn eigen huwelijkservaring - hij is getrouwd met voormalig autocoureur Susie Wolff - en gebruikte een analogie om het ijs tussen hem en Hamilton te ontdooien.

"Een belangrijk moment was eind 2016 toen we elkaar een tijdje niet spraken”, zei hij. "Dus nodigde ik hem uit in mijn keuken in Oxford om een praatje te maken. De analogie die ik hem gaf, is dat ik ook weleens ruzie heb met mijn vrouw Susie.”

"Zelfs als we tegen elkaar schreeuwen, zelfs als we ruzie hebben, wordt er nooit aan een scheiding gedacht en daarom zei ik tegen hem: 'Ik wil niet van je scheiden en jij ook niet. Want ik wil de beste coureur in onze auto en jij wil de beste auto's hebben.'"

"Dus we kwamen tot de conclusie dat we conflicten kunnen hebben, dat we een sfeer kunnen creëren waarin we in staat zijn om brutaal eerlijk tegen elkaar te zijn, en soms zijn we het erover eens dat we het oneens zijn. Maar gaan we gewoon verder."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS