Formule 1

Zijn Verstappen en de FIA weer vrienden? 'Nee, ik ben gewoon een goed persoon'

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 21:30

Max Verstappen waande zich koning te rijk na afloop van de sprintrace op COTA. Voor het eerst sinds juni stond de Nederlander weer eens op het bovenste treetje van het podium na een feiloos optreden in de verkorte race. Dat Verstappen in zijn nopjes was, viel ook op tijdens de persconferentie na afloop. De persconferentie-boycott werd opgeheven en hij gaf weer uitgebreid antwoord.



De sprintzege is een welkome opsteker voor de Red Bull-coureur, die de voorbije weken veelvuldig werd geplaagd door balansproblemen aan boord bij zijn RB20-bolide. Maar dit weekend lijkt alles weer redelijk op rolletjes te lopen. “Ja, ik ben ontzettend blij. De voorbije races hebben we voornamelijk naar achteren moeten kijken, maar nu hadden we meer performance en konden we harder pushen. Ferrari was ook snel, maar dit was voor ons al heel veel beter”, concludeert de drievoudig wereldkampioen.

Verstappen vertelt wat er vandaag anders was ten opzichte van voorgaande races, waarin hij niet het maximale uit de auto kon halen. “De wagen voelt meer aan als één geheel. Over één ronde kun je behoorlijk wat problemen verbloemen, maar in raceomstandigheden heb je een gebalanceerde auto nodig. Dat was de afgelopen keren niet het geval.”

Dat de Limburger deze, redelijk uitgebreide, antwoorden gaf, was op zich een verrassing. In Singapore boycotte hij de persmomenten van de FIA nadat de 61-voudig racewinnaar een taakstraf kreeg opgelegd van de Internationale Autosportfederatie als gevolg van grof taalgebruik.


Desgevraagd vertelt Verstappen of hij zijn vete met de FIA al aan de kant heeft geschoven. “Nee, ik ben gewoon een goed persoon”, stelde hij met een lach.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS