Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Brits toptalent Freddie Slater stapt over naar Formula Regional European Championship by Alpine met PREMA

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 oktober 2024 03:03

PREMA Racing kondigt met trots aan dat de Italiaanse Formule 4-kampioen van 2024, Freddie Slater, ook in 2025 voor het team zal uitkomen. De 16-jarige Britse sensatie met F1-ambitie kwam eind 2023 bij PREMA's Formule 4-team, met indrukwekkende resultaten in zijn eerste twee F4-races. Na een ongelooflijk succesvol seizoen stapt hij nu over naar het Formula Regional European Championship by Alpine.

Slater stapt over naar Formula Regional European Championship by Alpine met PREMA

Slater eiste aan het begin van het jaar de 2024 F4 UAE-titel op en zette daarna een ongelooflijke reeks neer in het Italiaanse Formule 4-kampioenschap van 2024, waar hij de rijderstitel won met nog één ronde te gaan. Hij ligt nog steeds op koers om het record voor de meeste overwinningen in een seizoen te vestigen.

Slater heeft een succesvolle kartcarrière achter de rug, die al begon in de mini's. Daarna volgde al snel internationaal succes met OKJ-wereldkampioenstitels in 2020, OKJ-Europees kampioenschap en Champions Of The Future-titels in 2021 en het Europees kampioenschap in KZ2 in 2023. Hij won ook het Ginetta Junior-kampioenschap en reed in de Britse Formule 4. Hij sloot zich aan bij PREMA voor het Euro 4-kampioenschap, behaalde een ongelooflijke pole bij zijn debuut op Monza en werd al snel een belangrijke kanshebber in de serie.

Dit jaar won hij 13 races in de Italiaanse F4 om tot kampioen gekroond te worden, en twee Euro 4-races op weg naar de tweede plaats in het kampioenschap.

Rene Rosin - Teamleider
“Freddie heeft dit jaar een geweldige indruk achtergelaten. Het aantal races dat hij won en de manier waarop hij ze won, lieten een ongelooflijk potentieel zien en we zijn er trots op dat we met hem kunnen blijven werken aan de volgende stap in zijn carrière in de Formula Regional European Championship by Alpine. Het is een uitdagend kampioenschap gebleken om aan te wennen, maar met Freddie's vaardigheden, samen met onze steun, zullen we zeer binnenkort zeer competitief zijn.”

Freddie Slater
“Ik ben gewoon superblij dat ik nog een jaar bij PREMA mag blijven. Mijn reis is net begonnen, maar hopelijk betekent dit dat ik nog vele jaren bij dit geweldige team mag werken. Ik wil Angelo en Rene enorm bedanken voor hun vertrouwen in mij en dat ik nog een kans krijg om meer races te winnen en hopelijk meer kampioenschappen te pakken. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS