Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Nieuwe kalender 2025 Formula Regional European Championship by Alpine: Ook Spa-Francorchamps en Circuit Zandvoort

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 september 2024 12:37

De kalender van het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) voor 2025 is officieel onthuld en belooft opnieuw een spannend seizoen op de belangrijkste racecircuits van Europa. Met tien races op iconische circuits biedt het komende seizoen een combinatie van bekende favorieten en spannende nieuwe toevoegingen, waardoor het een must is voor motorsportfans.

2025 Formula Regional European Championship by Alpine

Het seizoen gaat van start met de eerste officiële tests in Barcelona op 8 en 9 april, gevolgd door een tweede test op het Misano World Circuit op 17 en 18 april en afsluitend op Paul Ricard op 22 en 23 april. Deze testsessies geven de teams een belangrijke kans om zich voor te bereiden voordat de race echt van start gaat.

De eerste race van het seizoen begint op een gloednieuwe locatie voor FRECA-Misano, van 2 tot 4 mei, als onderdeel van het ACI Racing Weekend. Daarna verhuist het kampioenschap van 16 tot en met 18 mei naar het iconische circuit van Spa-Francorchamps, samenvallend met het GT Open-weekend, favoriet bij de fans vanwege de pittoreske omgeving en het uitdagende parcours.

Ronde 3 wordt verreden op het Circuit van Zandvoort, de data moeten nog worden bevestigd. Op het Nederlandse circuit, dat bekend staat om zijn snelle en technische karakter, zullen de FRECA-wagens het podium delen met de DTM-serie. De volgende stop is de Hungaroring van 4 tot 6 juli, als onderdeel van het GT Open-weekend, een bekende locatie waar coureurs de scherpe en bochtige bochten van het Hongaarse Grand Prix-circuit moeten nemen.

Ronde 5 brengt de coureurs terug naar Paul Ricard, van 18 tot 20 juli, voordat ze naar Imola gaan voor ronde 6, van 1 tot 3 augustus. Beide circuits bieden een mix van snelle rechte stukken en technische secties, die zelfs de meest ervaren coureurs uitdagen.

Na een korte zomerstop keert het kampioenschap van 5 tot 7 september terug naar de Red Bull Ring, waar het meedoet aan de GT Open-serie. De snelle rechte stukken en hoogteverschillen van het befaamde F1-circuit van Oostenrijk staan garant voor opwindende wiel-aan-wielgevechten. Na Oostenrijk gaat het kampioenschap van 19 tot 21 september naar Barcelona.

Nu het seizoen zijn ontknoping nadert, vindt de voorlaatste ronde plaats op Hockenheim, waarvan de datum nog moet worden bevestigd. Dit klassieke Duitse circuit is te zien naast de DTM, waardoor het laatste deel van het kampioenschap nog spannender wordt. De grote finale vindt plaats op Monza van 24 tot 26 oktober, tijdens het ACI Racing Weekend, in wat een spectaculaire afsluiting belooft te worden in de tempel van de snelheid.

Deze kalender weerspiegelt de voortdurende toewijding van het kampioenschap om races van topniveau te bieden op de meest prestigieuze circuits van het continent. ACI Sport en Alpine Racing zetten hun samenwerking voort, waardoor het FRECA-seizoen 2025 de officiële opstap wordt van F4 naar F3 in het Global Pathway van de FIA. Coureurs die deelnemen aan de serie krijgen ook de kans om tot 25 FIA Super Licentie-punten te verdienen, wat het belang van de serie voor de ontwikkeling van toekomstige Formule 1-sterren nog eens versterkt.

2025 Formule Regionaal Europees Kampioenschap by Alpine Kalender:
Collectieve Pre Season Test 1: 8-9 april, Barcelona, Spanje
Collectieve Pre Season Test 2: 17-18 april, Misano, Italië
Collectieve Pre Season Test 3: 22-23 april, Paul Ricard, Frankrijk
2-4 mei, Misano, Italië - ACI Racing Weekend
16-18 mei, Spa-Francorchamps, België - GT Open
Datum TBA, Zandvoort, Nederland - DTM
4-6 juli, Hungaroring, Hongarije - GT Open
18-20 juli Paul Ricard, Frankrijk - GT Open
1-3 augustus, Imola, Italië - ACI Racing Weekend
5-7 september, Red Bull Ring, Oostenrijk - GT Open
19-21 september, Barcelona, Spanje - GT Open
Datum TBA, Hockenheim, Duitsland - DTM
24-26 oktober, Monza, Italië - ACI Racing Weekend

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS