Karting • GK4 Kartseries

Dante Spaepen met broer Brent in kielzog naar podium in GK4! "Altijd samen trainen, altijd samen racen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 02:23

MARIEMBOURG - De kartende broers Dante (16) en Brent (20) Spaepen hebben zondag tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series laten zien dat ze tot de top behoren in de Rotax Max Senioren-klasse. Ondanks ziekte wist de jongste van het duo uit Bekkevoort, een indrukwekkende derde plaats te behalen in de finale. Zijn oudere broer Brent eindigde als vierde op het circuit van Mariembourg.

"Ik heb nog steeds een erge hoest, heel veel keelpijn, een beetje koorts en wat migraine. Maar toch heb ik de derde plaats behaald", zei een vermoeide maar trotse Dante na afloop. De jonge coureur van SBD Racing was al een week ziek en had zelfs overwogen niet te racen. "Vrijdag was het nog echt heel erg, dus ik heb de vrije trainingen niet gereden."

Ondanks zijn fysieke ongemakken toonde Dante direct zijn snelheid. In de regenachtige warming-up was hij zelfs de snelste met anderhalve seconde voorsprong. Die vorm zette hij door in de kwalificatie, waar hij als vierde eindigde. In de eerste heat finishte hij ook als vierde, om vervolgens in de tweede heat en de finale naar de derde plaats te klimmen.

Brent, die net als zijn jongere broer weinig voorbereidingstijd had gehad, eindigde de dag op een sterke vierde plaats. "Ik heb regelmatig achter Dante gezeten. We zijn vaak samen naar voor kunnen rijden en zo zat ik goed op pace", vertelde Brent. "In de finale race ben ik halverwege de sessie twee man voorbijgegaan met een paar cleane inhaalacties. Daarna ben ik van het pack weggereden en zo mijn vierde plaats veiliggesteld."

De oudste van de twee broers toonde zich vol bewondering voor de prestatie van zijn jongere broer. "Ik vind het knap van Dante dat hij zo heeft gereden terwijl hij ziek is en niet heeft kunnen trainen. Ik heb dikwijls achter hem gereden, dus ik heb gezien hoe hij presteerde. Hij heeft fenomenaal gereden. Als je zo kunt rijden terwijl je ziek bent, dan hoor je gewoon op dat podium te staan."

SBD Racing Spaepen Dante 359 en Brent 312 allebei in top 5

Voor Dante was deelname aan de race, ondanks zijn ziekte, van cruciaal belang voor het kampioenschap. "Het zou zonde zijn om het hele jaar mee te doen en dan door één keer ziek zijn niet mee te kunnen doen en je goede positie in het kampioenschap te verliezen", legde hij uit. "Je zou er achteraf met veel spijt op terugkijken als je niet had gereden."

De broers Spaepen, die nog maar sinds vorig jaar samen trainen en racen, lieten zien dat hun onderlinge competitie hen naar mooie resultaten brengt. Brent: "We hebben dat vanaf het begin als broers gedaan, samen trainen en samen racen. Het is uniek en een voorrecht deze ervaringen met je broer te kunnen delen. Het maakt me echt niet echt zoveel uit wie voor wie eindigt. Je hebt je goede en minder goede momenten, that’s racing, maar ik mag zeker niet klagen!"

Dante en Brent Spaepen bedanken hun ouders, monteurs, teambazen, supporters en de organisatie van GK4.

Dante en Brent Spaepen worden in hun raceactiviteiten ondersteund door SBD Analytics.

Dante en Brent zoeken nog bedrijven die hen willen ondersteunen op hun weg naar de top. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via [email protected].

Bezoek ook eens de website van Dante en Brent: sbdracing.be

En kijk eens op hun social media/ instagrampagina's: www.instagram.com/dantespaepen en www.instagram.com/sbd.racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS