Formule 1 • MOTO GP

Ten Kate Racing behaalt met Manzi overtuigende overwinning in World Supersport in Cremona

Uitgegeven door HJ van Keulen • 24 september 2024 01:15

Stefano Manzi heeft zondagmiddag de tweede World Supersport race op het Cremona Circuit gewonnen. De Italiaan nam in de tweede helft van de race de leiding over en wist vervolgens een comfortabele voorsprong op te bouwen. Hij behaalde hiermee zijn tweede overwinning van het jaar en verkleinde zijn achterstand in het kampioenschap. Glenn van Straalen, die in Race 1 crashte, revancheerde zich en scoorde één punt door als vijftiende te finishen.

Manzi behaalt overtuigende World Supersport overwinning tijdens thuisrace in Cremona

Na een tweede plaats in de Superpole sessie en een tweede plaats in Race 1 wilden Stefano Manzi en Pata Yamaha Ten Kate Racing meer in Race 2 op het Cremona Circuit. Na een goede start kon de Italiaan meteen mee met zijn titelconcurrenten en wist hij de druk er flink op te zetten. Het resulteerde in een fout van zijn landgenoot waarna Manzi de leiding in de wedstrijd overnam. Langzaam maar zeker wist hij een gat naar WK leider Adrián Huertas te slaan waarna hij uiteindelijk als dominante winnaar over de finish kwam.

Het is de tweede overwinning van het seizoen voor Manzi en zijn zesde World Supersport zege in dienst van Pata Yamaha Ten Kate Racing. De Italiaan heeft nu dertien podiumfinishes in achttien races behaald en in totaal 284 punten achter zijn naam staan. Hiermee bedraagt zijn achterstand op de WK leider vijftig punten met nog drie raceweekenden te gaan, waarin er nog maximaal 150 punten te verdienen zijn.
Glenn van Straalen had een moeizame tweede race en verloor in de openingsfase meteen een aantal posities. Naarmate de race vorderde wist de Nederlander nog wat plaatsen goed te maken waardoor hij uiteindelijk één punt scoorde op de vijftiende plaats. Met 127 punten staat Van Straalen momenteel achtste in het kampioenschap.

Stefano Manzi – P1: “Het is een fantastisch gevoel om eindelijk weer eens te winnen. Het was een andere race dan gisteren omdat ik in het begin dichter bij de kop zat, maar ik had moeite met grip aan de achterzijde. Na een aantal ronden zat ik er nog steeds vooraan dichtbij, reed ik mijn eigen tempo en had ik vertrouwen in de motor. Ik zag dat Yari heel hard pushte maar hij maakte een klein foutje en kwam ten val. Daarna had ik Adrián nog steeds achter me dus ik probeerde te ontsnappen. Ik kon mijn eigen tempo rijden en bouwde langzaam maar zeker een voorsprong op. Uiteindelijk wist ik een comfortabele overwinning te pakken en dat voelt geweldig. Gisteren was ik een beetje gefrustreerd dat ik niet mee kon strijden voor de overwinning, maar nu is het gelukt en daar ben ik erg blij om. Het kampioenschap is niet onmogelijk, maar de laatste drie raceweekenden moeten perfect zijn van onze kant.”

Manzi behaalt overtuigende World Supersport overwinning tijdens thuisrace in Cremona

Glenn van Straalen – P15: “Het was uiteindelijk een heel moeilijk weekend. We hadden de snelheid wel maar in het begin van de race werd ik geraakt door een andere rijder, waardoor ik last van m’n arm kreeg en ook ver terugviel. Ik kon daardoor mijn eigen tempo niet rijden en dat maakte het erg lastig. Ik denk dat we er volgende week in Aragón weer beter bij kunnen staan.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We sluiten het weekend in Cremona af met een geweldige overwinning van Stefano in Race 2. Dit was een perfecte race van hem met een goede start en daarna een ijzersterk tempo. Hij heeft een foutloos weekend gehad en het maximale uit het pakket weten te halen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee en trots op, ook het team heeft er hard voor gewerkt om dit mogelijk te maken. Helaas was het aan de andere kant van de pitbox een weekend om te vergeten, maar ook die horen erbij. We gaan ons herpakken en zullen het opnieuw proberen op Motorland Aragón, een circuit waar beide rijders snel zijn.”

De World Superbike paddock reist vanuit Cremona meteen door naar Spanje waar komend weekend, van 27 t/m 29 september, de tiende ronde van het 2024 kampioenschap verreden wordt op Motorland Aragón.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS