Formule 1

Carlos Sainz opgelucht na eerste dag in Melbourne: “Auto en lichaam in vorm krijgen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2024 13:19

Carlos Sainz moest de tweede Grand Prix van het seizoen in Jeddah missen door een blindedarmontsteking. Gelukkig voelt de Spaanse Ferrari-coureur zich inmiddels weer een stuk beter en reed hij vrijdag zijn eerste meters in Melbourne.

Carlos Sainz Melbourne

Twee weken geleden moest Sainz onder het mes in Saoedi-Arabië. Een blindedarmontsteking gooide roet in het eten. Oliver Bearman stapte in en reed een dijk van een wedstrijd, terwijl Sainz herstellende was.

Sainz sloot de eerste actiedag in Melbourne af op de derde positie, achter Charles Leclerc en Max Verstappen. In een persbericht van Ferrari deelt Sainz zijn gedachten over de vrijdag in Melbourne: "Ik heb een paar heftige dagen gehad in aanloop naar dit weekend en ik ben eerlijk gezegd heel erg blij dat ik beide sessies redelijk comfortabel heb doorstaan. Ik wil stap voor stap verder doorgaan en ik wil zo goed mogelijk in vorm zijn in de kwalificatie en de race. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik morgen beter ben, de auto lijkt zich op een goede plek te bevinden. We willen het lichaam en de auto zo goed mogelijk in vorm krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS