Formule 1

Daniel Ricciardo sluit terugkeer als Red Bull-reservecoureur uit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 september 2024 12:44

Daniel Ricciardo heeft de mogelijkheid uitgesloten dat hij zou terugkeren als reservecoureur bij Red Bull na zijn verwachte vertrek bij VCARB. De Australiër lijkt zijn laatste race voor het team te hebben gereden in Singapore.

Daniel Ricciardo, VCARB


Na de race in Singapore, waar Ricciardo emotioneel afscheid nam, sprak hij met verslaggevers over zijn toekomst. Hij stelde dat een reserverol niet langer zinvol is: "Vorig jaar had het veel zin om een voet tussen de deur te houden, met als doel terug te keren bij Red Bull. Als ik dat weer zou doen, heeft dat niet echt veel zin. Ik ga mijn carričre niet opnieuw beginnen."

De 35-jarige coureur, de laatste jaren chronisch overschat, erkende dat het moeilijker is geworden om consistent te presteren: "Ik heb nog steeds de snelheid laten zien die ik al jaren heb, maar het is duidelijk geworden dat het moeilijker voor me is om dat elk weekend te tonen. Misschien is dat een beetje een leeftijdskwestie."

Ricciardo wees ook op de toegenomen concurrentie en technologische vooruitgang: "Simulators worden beter, de kinderen worden jonger, dus natuurlijk zijn ze beter voorbereid. En ze hebben nu toegang tot alle onboards, dus ze kunnen iedereen bekijken en bestuderen."

Helmut Marko, adviseur van Red Bull, suggereerde eerder dat F2-coureur Isack Hadjar mogelijk de reserverol bij het team zou kunnen overnemen. Marko schreef in augustus: "Hij heeft duidelijk het potentieel voor Formule 1. We zullen zien hoe alles zich ontwikkelt, maar hij zal zeker een rol van enige aard op zich nemen."

Hilarisch! Daniel Ricciardo en Max Verstappen met een sleurhut:



Daniel Ricciardo op bezoek in Nederland:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS