Formule 1

McLaren Formule 1-teambaas is bang voor "samenzweringen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2024 11:22

Daniel Ricciardo legde tijdens de Grand Prix van Singapore beslag op de snelste rondetijd. Deze actie is enigszins in het verkeerde keelgat geschoten bij Andrea Stella, teambaas van McLaren. Het Britse team heeft de punten hard nodig in de strijd om het kampioenschap - dankzij de actie van Ricciardo bleef een extra punt achterwege. Aangezien Ricciardo’s team, VCARB, het zusterteam is van Red Bull Racing, waarvoor kampioenschapsrivaal Max Verstappen uitkomt, benadrukt Stella dat hij niet gediend is van samenzweringen.



Tot aan het laatste toertje, stond de snelste rondetijd op naam van Lando Norris, die momenteel tegen een achterstand van 52 punten aankijkt in de rijdersrangschikking ten opzichte van Verstappen. Het extra punt was zodoende een welkome bonus geweest, maar dat zat er dus niet in. “Dit is een belangrijk ding, maar ik vind het niet terecht om naar aanleiding hiervan over sportiviteit, of een gebrek daaraan, te praten”, begon de McLaren-voorman zijn uiteenzetting voorzichtig in gesprek met de internationale media.

Stella vervolgt: “Ik ken de feiten niet. Het enige wat ik zag was dat Ricciardo voor de snelste ronde ging en deze greep. We moeten het gewoon nemen zoals het is. Het is aan ons om harder te werken en ervoor te zorgen dat het kampioenschap niet wordt beslist op één punt.”

Toch is de Italiaan wel van mening dat de Formule 1 waakzaam moet zijn om samenzweringen te voorkomen. “Misschien moeten we, als onderdeel van een gesprek voor de lange termijn, ervoor zorgen dat teams zowel op de baan als in de fabriek volkomen autonoom te werk gaan. Dit moet wel aangepakt worden, want in F1 draait het om een constructeurskampioenschap, geen coalitiekampioenschap. Maar op dit moment heb ik geen aanleiding om te denken dat VCARB de snelste ronde opeiste om Red Bull te helpen”, besluit Stella.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS