Formule 1

F1-wereldkampioen ziet getergde Max Verstappen: ‘Geschokt, boos en ongeduldig’

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 09:59

Red Bull Racing is het momentum in de Formule 1 compleet kwijt. Als sinds Barcelona won het team geen race meer, maar pas in Monza werd écht duidelijk dat de pace in de RB20 compleet weggevaagd is. Max Verstappen ziet zijn voorsprong in het kampioenschap teruglopen en wereldkampioen Nico Rosberg ziet dat de irritatie bij Verstappen hals over kop toe begint te nemen.

Max Verstappen Nico Rosberg

Met weemoed kijken veel Red Bull- en Max Verstappen-fans terug op de start van het jaar. Max Verstappen en Red Bull leken nog dominanter te presteren dan voorheen. Toen het team in Bahrein en Saudie-Arabie met overmacht won, werd gevreesd vvor een uiterst saai seizoen. De kaarten liggen er met nog acht races te gaan, helemaal anders voor.

Verstappen scoorde in de afgelopen zes races, slechts twee podiumplekken. Hij ziet dat McLaren-coureur Lando Norris steeds dichter bij kruipt in het kampioenschap, terwijl McLaren inmiddels op de staart van Red Bull zit in het constructeurskampioenschap.

In Monza kwam de 26-jarige Nederlander als zesde over de eindstreep na een kleurloos weekend op Italiaanse bodem. In de Sky Sports F1-podcast kwam Nico Rosberg tot een alarmerende conclusie, Max Verstappen wordt steeds getergder: "Hij zal geschokt zijn en je ziet dat hij heel erg boos wordt. Na zijn trage pitstop sloeg hij tijdens de race tegen het stuur. Hij wordt dus echt boos en ongeduldig, want hij is natuurlijk gewend om alleen maar te winnen. Het hele team wordt ongeduldig, het stressniveau stijgt en er ontstaat paniek. Het is ongelooflijk. Ze weten gewoon niet wat er aan de hand is, ze begrijpen het niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS