Rally

Jos Verstappen behaalt ereplaats in Omloop Van Vlaanderen: 'Ik ben tevreden'

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 05:00

Jos Verstappen is als tweede geëindigd tijdens de Omloop Van Vlaanderen, een rallywedstrijd die onderdeel is van het Belgische Rally kampioenschap (BRC). De overwinning viel ten prooi aan Céderic Cherain, die na in totaal twintig proeven een voorsprong van 33 seconden overhield ten opzichte van de Nederlander.



Verstappen nam samen met zijn vaste co-piloot, Renaud Jamoul, deel aan de wedstrijd. Het Nederlands-Belgische duo stond na de eerste vijf proeven op vrijdag al keurig op de tweede plaats, deze ereplaats kwam tijdens de resterende vijftien beproevingen niet meer in gevaar. Verstappen kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op het weekend. “Het ging goed, maar Cherain was gewoon overal te snel en maakte geen foutjes”, blikt de 52-jarige Limburger terug in gesprek met Verstappen.com.

De vader van drievoudig wereldkampioen, Max Verstappen, heeft vrede met de tweede plaats, hij concludeert dat dit het maximaal haalbare was. “Je wil natuurlijk altijd meer en we hebben er alles aan geprobeerd; veel overlegd om te bedenken wat we nog konden doen om de auto sneller te maken. Maar er zat niet meer in. Dit was het maximale en dus moeten we tevreden zijn.”

Jos Verstappen zal de focus nu verleggen naar een rally op eigen bodem. Van 20 tot en met 21 september doet hij mee aan de Eurol Hellendoorn Rally. Een week later doet hij mee aan de BRC East Belgium Rally. Verstappen staat momenteel op de vijfde plaats in het Belgische rallykampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS