Formule 1

Eddie Jordan heeft te doen met Max Verstappen: 'Dit moet vreselijk voor hem zijn'

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 07:00

Voormalig teambaas Eddie Jordan is niet te spreken de huidige situatie bij Red Bull Racing. Sinds de Grand Prix van Barcelona heeft het team geen overwinning meer geboekt, en de voorsprong in het constructeurskampioenschap is volledig verdampt. Terwijl Lando Norris steeds dichter naar Max Verstappen kruipt in het kampioenschap. Jordan noemt het catastrofaal hoe Red Bull nu presteert.



"Stel je voor dat je teambaas bent. Het eerste wat je doet, is iedereen bij elkaar roepen en een stevig gesprek voeren over waar je precies staat", begint Jordan in de Formula for Success-podcast met David Coulthard en Mark Webber. De voormalig teambaas benadrukt dat het team terug moet kijken naar de setup die hen in het begin van het seizoen naar dominante overwinningen bracht. "Wat is er sindsdien veranderd? Laten we naar de updates kijken, want die hebben duidelijk niet gewerkt. Je houdt jezelf voor de gek door te geloven in een windtunnel die je verkeerde berekeningen geeft."

De Jordan is van mening dat Red Bull terug moet keren naar de basis en niets moet veranderen, totdat ze zeker weten dat het de auto sneller maakt. Hij is kritisch op Christian Horner en stelt dat hij "met zijn vuist op tafel moet slaan". Ook neemt hij het op voor Sergio Perez: "Misschien zit er gewoon niet meer snelheid in de auto dan Pérez laat zien. En Max doet alles wat hij kan. Om dan als vierde, vijfde of zesde te finishen... Jezus, dit moet vreselijk voor hem zijn. Dit is catastrofaal", besluit de Ier.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS