Autosport NL • Autosport NL Diversen

Formule 1 legende Emerson Fittipaldi komt op 14 en 15 september naar de TABAC Classic GP Assen

Uitgegeven door Peter Vader • 27 augustus 2024 21:25

Emerson Fittipaldi, de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen en Indy 500-winnaar, zal op 14 en 15 september aanwezig zijn tijdens de TABAC Classic GP op het TT Circuit van Assen. Fittipaldi begon zijn indrukwekkende racecarrière in 1970 in de Formule 1. In 1972 won de Braziliaan zijn eerste wereldtitel met de bekende zwart-gouden Lotus. Twee jaar later, in 1974, pakte hij opnieuw de wereldtitel, dit keer met McLaren. Na zijn succes in de Formule 1 stapte Fittipaldi in 1984 over naar de Amerikaanse IndyCar Series. Waar hij tweemaal de beroemde Indy 500 won en in 1989 het IndyCar-kampioenschap veroverde.

Emerson_Fittipaldi_portretEmerson Fittipaldi, de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen en Indy 500-winnaar en tevens IndyCar-kampioen (1989)

Fans kunnen zich verheugen op een weekend vol snelheid en nostalgie. Naast de aanwezigheid van Emerson zal zijn zoon, Emerson Fittipaldi Jr., die uitkomt voor MP Motorsport in het Eurocup-3-kampioenschap, zijn opwachting maken voor het publiek in Assen.

De TABAC Classic GP Assen keert van 13 tot en met 15 september terug op het TT Circuit Assen. Bereid je voor op een raceweekend vol met legendarische Formule 1-wagens, klassieke sport- en toerwagens, authentieke Grand Prix-motorfietsen en historische zijspannen in de "Cathedral of Speed"!

TABAC Classic GP Assen – Where classic meets future!



TABAC Classic GP TT Circuit van Assen event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS