Formule 1

Nood aan de man bij Red Bull – Christian Horner: “We moeten dit snel onder controle krijgen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 september 2024 09:29

Red Bull-teambaas Christian Horner stond met een mond vol tanden na de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Max Verstappen en Sergio Perez eindigden respectievelijk als zevende en achtste. Deze tegenvallende prestaties roept de nodige vragen op binnen het team, maar ook Horner kan geen goede verklaring geven voor de problemen.

Christian Horner Monza Max Verstappen

"De kwalificatie was erg vreemd in termen van prestaties", begon Horner gedesillusioneerd. "In Q2 reden we een 19.6 en stonden we tweede op een gebruikte band, maar in Q3 konden we met twee nieuwe sets geen 20.0 verbeteren. Dus er is iets aan de hand dat de tijden beïnvloedt. Ik weet wel dat het iets is dat we snel moeten begrijpen en onder controle moeten krijgen", aldus Horner.

"Er is een onbalans in de auto, dat wanneer je het ene probleem oplost, je een ander veroorzaakt. Je lost de voorkant op en je hebt een probleem met de achterkant, je lost de achterkant op en je krijgt een probleem met de voorkant. Het is niet verbonden."

Ondanks de teleurstelling van de zaterdag blijft Horner positief gestemd over de uitkomst van de race op zondag: "We zullen hard werken om het probleem te begrijpen, maar het geeft ons een zware race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS