Formule 1

George Russell lachende derde na crash Perez-Sainz: “Dat was echt bizar”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2024 15:27

George Russell mocht als verrassende derde mee naar het podium in Baku. De Mercedes-coureur lag lange tijd op koers om de vijfde positie binnen te harken, maar een crash tussen Sergio Perez en Carlos Sainz zorgde ervoor dat de Brit optimaal kon profiteren en zodoende zijn derde podium van het jaar scoorde. Verbaasd, maar blij blikt hij terug op de race.

George Russell Baku F1

“Ik ben zeker verrast. Ik ben blij om te zien dat Carlos en Checo in orde zijn. Er is dit weekend door het team zo veel hard werk verzet, met motorwissels aan mijn kant, en een motorwissel bij Lewis. Iedereen heeft zo hard gewerkt. Ik had een hele slechte start van de race en verloor veel terrein. Maar op de harde band waren we een van de snelsten, dus dat was top. Ik kon zodoende Max inhalen, en kreeg nog een bonus met een finish op het podium."

Het liefdeskusje tussen Sergio Perez en Carlos Sainz bleef ook Russell niet onopgemerkt: "Dat was echt bizar, want de zon stond laag en ik kon helemaal niks zien. Er kwam geen safety car en het zicht was slecht, dus de auto's hadden overal kunnen staan. Maar ik ben blij dat iedereen oké is. Het was een lange race en ben blij om op het podium te staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS