Formule 1

Häkkinen hard voor Perez: 'Hij is niet in staat te leveren'

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 september 2024 10:44

Het Formule 1-team van Red Bull Racing worstelt inmiddels al geruime tijd met balansproblemen. Zodoende moet de Oostenrijkse renstal met lede ogen toezien hoe de voorsprong in zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap langzamerhand verdampt. Mika Häkkinen beschouwt de huidige gang van zaken bij Red Bull dan ook als keerpunt. Bovendien ziet hij het somber in voor coureur Sergio Perez.



Hoewel Max Verstappen nog altijd het rijdersklassement leidt en Red Bull vooralsnog de boventoon voert in de teamrangschikking, is de mindere vorm van de voorbije maanden onmiskenbaar. Häkkinen wijdt de tegenvallende prestaties aan een samenloop van omstandigheden, maar verwijt drievoudig wereldkampioen Verstappen niets. “Dit jaar is voor hem (Verstappen) een omslagpunt. Dat komt niet per se vanwege zijn persoonlijke prestaties, maar als je wil presteren, heb je een team nodig”, aldus Häkkinen in zijn videocolumn voor Unibet International.

De tweevoudig wereldkampioen vervolgt: “Om succes te behalen heb je een goede auto nodig en hulp van je teammaat. In het begin van het jaar zag het er goed uit, maar nu is hij aan het worstelen. Dit komt door interne conflicten binnen het team. Hierdoor kan Verstappen niet goed presteren. Een coureur moet ten allen tijde in staat zijn zich te focussen op het racen. Maar als het team problemen heeft, dan heeft dat logischerwijs ook zijn uitwerking op Verstappen."

Volgens Häkkinen is Perez ook voor een aanzienlijk deel debet aan het slechte vormpeil van Red Bull. De gelouterde ex-coureur denkt dat een ontslag slechts een kwestie van tijd is voor Perez. “Je hebt twee coureurs nodig die flat-out kunnen pushen om goed de data te kunnen vergelijken. Perez is daar niet toe in staat. Je hebt echt twee competitieve coureurs nodig, Perez kan niet leveren. Ik wil niet zeggen dat hij geen talent heeft, maar hij heeft al een aantal jaar de tijd gehad om zichzelf te verbeteren en dat is nog niet gelukt. Perez heeft een negatieve invloed op de resultaten van het team. Alle data suggereert dat Perez niet op het niveau van Verstappen kan komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS