Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Hyundai dicht bij stap naar het FIA World Endurance Championship met een LMDh

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 juli 2024 08:01

Hyundai, dat succesvol is in de Rallysport en ambitieus is in de autosport, lijkt dicht bij een stap om naar de LMH-klasse in het FIA World Endurance Championship en het Amerikaanse IMSA te komen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou in Amerika dan wel haar merk Genesis in Amerika gaan willen rijden, wat de luxe lijn van het merk is. Het automerk kiest voor een LMDh als auto. Chip Ganassi, het team van Renger van der Zande, dat stopt met Cadillac V.Series-R, zou de auto’s moeten gaan inzetten in Noord-Amerika.

Zien we Hyundai in de toekomst in de 24U van Le Mans?

Dit jaar was Hyundai-teambaas Cyril Abiteboul aanwezig tijdens de 24 uur van Le Mans en volgens Auto Motor und Sport zouden er gesprekken met de ACO gevoerd zijn. Het Duitse tijdschrift meldt eveneens dat Hyundai met Dallara of Oreca in zee wil voor het chassis. De motor zou van het Italiaans Pipo Moteurs moeten gaan komen. Diverse bronnen in de industrie, zouden aan het Amerikaanse Sportscar365, hebben bevestigd dat Hyundai in Amerika onder de merknaam Genesis gaan rijden.

De website meldt eveneens dat de beslissing van de FIA, IMSA en ASO om de reglementen tot en met 2029 te verlengen voor de LMH-klasse, een van de drijvende krachten zou zijn geweest om Hyundai tot een besluit te laten komen om in te stappen. Het moment waarop het Koreaanse merk zou gaan instappen is nog niet bekend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS