Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Teamgenoot Nyck de Vries tijdens 6 uur Sao Paolo weer terug?

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juni 2024 08:30

De entry list voor de 6 uur van Sao Paolo is door het FIA World Endurance Championship bekend gemaakt. Opvallend is, dat op de startlijst Mike Conway weer plaatsneemt naast Nyck de Vries en Kamui Kobayashi in de Toyota GR010 Hybrid #7. De Brit mistte de 24 uur van Le Mans door een gebroken ribben en een sleutelbeen na een val met een wielrenfiets.

Mike Conway, Kamui Kobayashi en Nyck de Vries

Door Toyota is dit echter nog niet officieel bevestigd. Andere opvallende aanpassingen in de LMH-klasse is dat Proton Competition weer terug is naar een line-up van twee coureurs. Waarbij Neel Jani samen met Julie Andlauer in de Porsche 963 #99 gaat rijden. Harry Tincknell is niet beschikbaar doordat hij actief is in de IMSA op het Canadese Mosport Park.

Naast De Vries komt Robin Frijns wederom in actie in de LMH-klasse. Hij rijdt in de BMW M V8 Hybrid van Team WRT. Morris Schuring de kersverse Le Mans-winnaar in de LMGT3 komt wederom in actie in de Porsche van Manthay in deze klasse.

Wat betreft de Belgen rijden wederom Laurens Vanthoor en Dries Vanthoor in de LMH-klasse. De twee coureurs rijden voor respectievelijk Porsche en BMW. Waarbij Dries Vanthoor op zoek is naar revanche en een goede uitslag, nadat hij in Le Mans door Robert Kubica van de baan gekegeld werd. Verder rijdt Stoffel Vandoorne in deze klasse voor Peugeot.

Maxime Martin rijdt wederom met Valentino Rossi in de BMW M4 LMGT3 van Team WRT. Tom van Rompuy zien we in actie in de Corvette Z06 LMGT3.R. Sarah Bovy rijdt wederom in de Lamborghini van Iron Dames.

Klik HIER voor de volledige entry list.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS