Formule 1

Max Verstappen: "Ik heb liever een fijn weekend waarin het lekker loopt"

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2024 18:01

Max Verstappen kent geen vlekkeloos weekend in Australië, maar vertrekt zondagochtend wel 'gewoon' van pole position. In Q3 viel alles op zijn plaats en reed de drievoudig wereldkampioen twee ijzersterke ronden. Verstappen rekent zich nog niet rijk voor de race en houdt rekening met een sterke Ferrari. Daarnaast hoopt hij in de komende raceweekenden op een stabieler verloop van het weekend.

Max Verstappen


"De pole positie was een beetje onverwacht, maar ik ben erg blij met Q3", zei Verstappen voor de camera van Viaplay. "Het was een lastig weekend tot nu toe, maar we hebben ervoor gezorgd dat we er uiteindelijk toch weer staan. Ferrari ziet er snel uit, ook tijdens de lange runs. Morgen is dus nog een beetje een vraagteken, maar dat maakt het ook spannend. We zullen het zien."

Over het verloop van het weekend was Verstappen niet tevreden. "Ik heb liever dat het een fijn weekend is, waarin het lekker loopt en we minder hoeven te zoeken en proberen. Nu is het allemaal nog een beetje moeilijk en ik denk ook dat Ferrari het goed voor elkaar heeft. We gaan zeker voor de overwinning, maar ik denk niet dat het makkelijk gaat worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS