Karting • GK4 Kartseries

Milan Marczak scoort knappe overwinning in Supershifter-klasse GK4 Mariembourg

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 juli 2024 00:12

Het zestienjarige karttalent Milan Marczak uit het Noord-Brabantse Zundert heeft opnieuw een puik weekend gereden tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap. In de IAME Supershifter-klasse reed het racetalent zelfs naar de eerste positie. Een prestatie waar hij en zijn team DFK trots op kunnen zijn.

Milan Marczak

Milan heeft dit seizoen al mooie dingen laten zien. Hij blikt terug op de eerdere rondes van het GK4-kampioenschap: "De eerste ronde was mijn debuut met de schakelkarts en dat ging boven verwachting goed. Ik werd vijfde algemeen en tweede in de Supershifters. In Genk, de tweede ronde, had ik wat meer moeite, maar wist toch een zesde plaats te behalen. In de finale had ik wat motorproblemen, wat resulteerde in een zevende plaats op de baan, maar eerste in de Supershifter klasse."

Voor de derde ronde van het GK4-kampioenschap in Mariembourg had Milan niet de mogelijkheid om te testen. "Ik kwam koud de kart in, zonder training, omdat ik net terug was voor de Euroseries in Wackersdorf. Dat was wel even wennen", lacht Milan na de races op het circuit Karting des Fagnes. Toch wist hij zich snel aan te passen aan de baanomstandigheden.

Milan blikt terug op de kwalificatie en races van het weekend: "In de kwalificatie werd ik vijfde algemeen en tweede in de Supershifters. De eerste race verliep soepel; ik had een goede snelheid en kon de kopgroep volgen. Uiteindelijk werd ik vierde algemeen en eerste in de Supershifters. In de tweede race begon het motorprobleem echter weer op te spelen, wat het moeilijker maakte om mijn positie vast te houden. Ik eindigde als zesde algemeen en tweede in de Supershifters."

Milan Marczak

Met een goed gevoel en een positieve instelling ging Milan de finale in. Toch had hij nog steeds last van motorproblemen: "Ik hoopte dat het motorprobleem opgelost zou zijn, maar dat was helaas niet het geval. Ik heb alles gegeven en eindigde als zevende algemeen, maar opnieuw eerste in de Supershifters. Het voelt goed om te winnen in die klasse, ondanks de problemen. Eerlijk gezegd denk ik dat we een mooie prestatie hebben geleverd als je ziet dat niet alles perfect was."

Milan nam het weekend daarvoor nog deel aan de IAME Euro Series in Wackersdorf, waar hij goede ervaring opdeed voor het vervolg van het seizoen: "Het was echt een hele mooie ervaring om daar te racen. Alles is er zo professioneel en het niveau is erg hoog. Helaas had ik veel pech en viel ik in drie heats uit. Maar in de heats die ik wel kon uitrijden, behaalde ik een tiende, zevende en vierde plaats. Het was niet perfect, maar we hebben veel geleerd. Dat is het belangrijkste", legt Milan uit.

Milan Marczak wil graag zijn dank uitspreken aan degenen die hem steunen: "Ik bedank mijn ouders, evenals de mensen die zijn komen kijken. Ook een speciaal dankwoord aan Ben en Tim van DFK, mijn monteur Robert en mijn coach Christof Huibers."

Instagram Milan Marczak

Website Milan Marczak

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS