Autosport Internationiaal Singleseaters • Brits Formule 3

Opkomende Britse ster Freddie Slater sluit zich aan bij Rodin Motorsport voor voorlaatste race GB3

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 september 2024 11:30

Rodin Motorsport heeft bevestigd dat de Britse autocoureur Freddie Slater zich bij het team voegt voor de voorlaatste ronde van het GB3-kampioenschap op Donington Park dit komande weekend (7/8 september).

Opkomende Britse ster Freddie Slater sluit zich aan bij Rodin Motorsport voor voorlaatste ronde GB3-kampioenschap

De Britse racer, die al GB3-auto's heeft getest met het team, kruipt voor zijn debuut in het kampioenschap achter het stuur van de Tatuus MSV-022-auto, nadat hij tot nu toe heeft genoten van een zeer indrukwekkende juniorcarrière.

Slater is een rijzende ster en gaat momenteel aan de leiding in het Italiaanse Formule 4-kampioenschap met een aanzienlijke marge. Hij heeft al 11 race-overwinningen behaald met nog twee races te gaan.

Daarvoor had Slater een verbluffende 2023-campagne in het Ginetta Junior-kampioenschap, waarin hij maar liefst 16 overwinningen behaalde en de algemene titel veroverde. Ook in de kartsport was Freddie Slater succesvol.

Slater is onlangs 16 jaar geworden en mag nu racen in het GB3-kampioenschap. Hij zal het beste uit zijn ervaring halen nu hij al tijd heeft doorgebracht met het team om te testen, waaronder vorige week nog op Donington Park.

Slater vervangt Ugo Ugochukwu, die terugkeert naar zijn FRECA kampioenschap zoals eerder was afgesproken aan het begin van het seizoen.

Freddie Slater zei: “Ik vind het geweldig om eindelijk in GB3 te racen met een team als Rodin Motorsport. Ik hoop echt dat ik op Donington een paar goede resultaten kan neerzetten voor mij en het team en dat we goed van start kunnen gaan!”

Rodin Motorsport GB3 Team Manager Ricky Taylor zei: “We zijn blij dat we Freddie aan boord hebben en hebben de afgelopen tijd met hem gewerkt in de aanloop naar zijn debuut in het GB3-kampioenschap. Hij heeft vorige week met ons getest op Donington Park en we weten nu al dat hij uitstekend samenwerkt met het team, dus we kunnen niet wachten om dit eerste raceweekend van start te laten gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS