Formule 1

Sergio Perez opnieuw niet op niveau: "Kon op de eerste rij staan"

SAO-PAULO - Sergio Perez kende opnieuw een tegenvallende kwalificatie in Brazilië. De Mexicaanse Red Bull-coureur reed naar de negende tijd op het circuit van Interlagos. Perez hoopte na een rampzalige thuisrace in Mexico zich te kunnen revancheren, maar dat lijkt tot nu toe niet te lukken. Hij dekt zich in en stelt dat een plek op de eerste startrij mogelijk was geweest.



"We hadden ongelooflijk veel pech. Ik had op die eerste startrij moeten staan. Mijn ronde zat heel dicht bij die van Max (Verstappen, red.). Tot de laatste bocht, daar kwam ik Piastri tegen en toen moest ik mijn rondje wel afbreken", begint Perez voor de camera van F1TV.

Lewis Hamilton hijgt in de nek van Sergio Perez. Na de Grand Prix van Mexico zag Perez zijn voorsprong slinken naar slechts twintig punten. De Brit start zondag als vijfde en heeft dus een betere uitgangspositie. Perez is aardig gedesillusioneerd en durft niet veel te zeggen over de Grand Prix van zondag: "Hierdoor sta ik nergens. Het is heel ongelukkig, want ik had het gevoel dat er veel meer in had gezeten. We kunnen absoluut vooruitgang boeken. Er zijn wel wat positieve punten en er zijn genoeg kansen om vanaf hier te racen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!