Formule 1

Nadat Max Verstappen pole pakte brak de hemel open: "Het was krankzinnig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 november 2023 19:44

SAO-PAULO – Max Verstappen reed in een hectische kwalificatie in Brazilië naar de pole positie. De Nederlander hield Charles Leclerc en Lance Stroll achter zich, nadat Q3 voortijdig werd afgekapt door krankzinning noodweer. Vanuit de FIA-garage gaf een schuilende Verstappen tekst en uitleg over de omstandigheden.

Max Verstappen Brazilie

“We hadden geen idee wanneer het precies zou gaan regenen in de kwalificatie, we dachten wel dat het zou komen. Dit is natuurlijk krankzinnig weer. Charles en ik waren gewoon aan het discussiëren, onze ronden voelden verschrikkelijk aan, maar ik weet het niet, ik denk dat de wind begon te draaien en heel hard werd en dat we daardoor veel rondetijd verloren. Het was allemaal nogal hectisch in de laatste ronde”, laat Verstappen bij James Hinchcliffe weten na de kwalificatie.

“Het zat allemaal erg dicht bij elkaar”, gaat de drievoudig wereldkampioen verder. “Dat zag je al in de kwalificatie. Dat verwacht ik ook in de race. Hier in de buurt is er ook vrij veel degradatie van de banden. Dus het draait allemaal om dat management. Vorig jaar kregen we dat niet goed voor elkaar, maar ik denk dat we dit jaar iets beter zijn.” Verstappen kan niet wachten tot de race van zondag, maar verwacht niet dat het makkelijk zal worden.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS