Formule 1

Andere Mexicaanse coureur: "Max Verstappen had aandeel in crash Sergio Perez en Charles Leclerc"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2023 08:10

Sergio Pérez lag na een te overmoedige actie bij de eerste bocht al uit de race tijdens zijn thuis Grand Prix. De Mexicaan probeerde buitenom zowel Charles Leclerc als teamgenoot Max Verstappen in te halen. De Red Bull-coureur dook iets te vroeg naar binnen, terwijl Ferrari-coureur Leclerc van geen wijken wilde weten. Het tweetal toucheerde elkaar, Pérez vloog door de lucht en daardoor raakte de Red Bull RB19 van Perez te zwaar beschadigd. Mercedes-ontwikkelingscoureur Esteban Gutiérrez bekijkt het incident wel door een hele Mexicaanse bril. Volgens de Mexicaan speelde Max Verstappen een rol in de aanvaring tussen het tweetal. Volgens Gutiérrez gebeuren dit soort aanrijdingen soms nu eenmaal, maar hij vond het een dappere actie van zijn landgenoot.

Start_GP_Mexico_2023

“Het was zonde voor Perez en zonde voor Mexico”, zei de coureur daarover in de F1 Nation Podcast. “Ik denk dat het dapper was om die actie te proberen. Wat ik wil zeggen, in dat soort situatie ga je als coureur, wanneer je zo’n goede start hebt, soms ‘all-in’. En dat is waardoor je soms in zo’n situatie beland.” Waarna Gutiérrez in gaat op de situatie van de crash. Volgens de Mexicaan ging de Nederlander iets naar links met de auto, waardoor Leclerc en Perez tegen elkaar gedrukt werden. Alhoewel hij ook vindt dat de poging van Perez enigszins te agressief was.

“En hij had wat pech erbij”, vervolgde de Mercedes-ontwikkelingscoureur. “Het was ook een ongelukkige positie, omdat Max wat naar links opschoof en daarmee Leclerc afkneep. En daarna kon Charles natuurlijk geen kant op. Dus, als je er over nadenkt, was het wat te agressief. Maar ja, het is gewoon zonde. Maar ik ben er zeker van dat hij zich er snel van herstelt.”

Mexicanen onder elkaar!
Met deze analyse probeert Gutiérrez zijn landgenoot Pérez de hand boven zijn hoofd te houden. Verstappen, die na een schitterende actie beide Ferrari's veraste, zat aan de binnenkant en moest wel iets naar links om de haakse bocht goed aan te kunnen snijden. Het was juist Leclerc, die nog eens later remde om Pérez geen kans te geven en uiteindelijk had Pérez aan de buitenkant al eieren voor zijn geld moeten kiezen. Drie dubbel dik door de eerste bochten sectie zou nooit lukken. Ook sneed Pérez de eerste bocht wel wat krap aan, terwijl hij wat wijder had moeten gaan om nog een touché te voorkomen. Met zijn opportunistische inhaalactie bracht Pérez zichzelf in de problemen. Bovendien vecht de Mexicaan voor de tweede plek in de WK-stand om je dan in zo'n situatie te brengen is zijn eigen fout. Hij brengt daarmee onnodig zijn tweede stek in het WK in gevaar...



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS